Mindenmás

Napi pakk: 25 fokot és verőfényes napsütést tartogat a kedd Szegeden, Szent Antal, a gyermekek védőszentjének napján

Elvonultak a felhők, a szél is alábbhagyott, így kedden már egy csendes, gyönyörű verőfényes napnak nézünk elébe Szegeden. Egy picit azért hűvösebb lesz, de még így sem fogunk fázni: 25 fok körüli hőmérséklet mérhetünk majd a városunkban! Jönnek a legfontosabb napindító hírek, egy csokorba szedve, a Szeged365.hu-n, itt a napi pakk!

NÉVNAPOSOK ÉS A WINNETOU

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Antal, Anett, Anetta, Anna, Grácia, Netti, Tóbiás és Toni nevű Szeged365 olvasónak! Érdekességek keddre:

  • ma van Szent Antal, a gyermekek védőszentjének, háziállatok patrónusának napja. Páduai Szent Antal ünnepét a ferencesrendi szerzetesek terjesztették el hazánkban. A templomokban gyakran látni szobrát adománygyűjtő perselyekkel. Ezen a napon nem fogták be az állatokat, vagy láncon hajtották át, hogy erősek legyenek, mint a lánc. Az emberek Páduai Szent Antalhoz imádkoztak, hogy megőrizze állataikat a vadállatoktól. Helyenként dologtiltó nap volt. Az asszonyoknak nem volt szabad liszthez nyúlni, nehogy kelések legyenek a kezükön. Bács-Bodrog vármegyében férjjósló napnak tartották a lányok.
  • 83 éve ezen a napon született még Gojko Mitic, szerb színész, rendező, író (Winnetou),
  • 37 éve pedig Mary-Kate Olsen és Ashley Olsen amerikai színész ikerpár (Charlie angyalai: Teljes gázzal).

NAPSÜTÉSES KEDD

Kedden sok-sok napsütés várható városunkban, az előrejelzések szerint csapadékra sem kell számítani. Az északias szél többfelé lesz élénk, helyenként erős. Hűvösebb lesz a reggel, 7-14 fokot mérhetünk, majd napközben 19-25 fok között alakul a hőmérséklet Szegeden.

ZAJLANAK A MUNKÁLATOK AZ ARADI VÉRTANÚK TERÉN

Gőzerővel halad a Szegedi Szabadtéri Játékok helyszínének kiépítése a Dóm téren, közben magán a Fogadalmi templomon is garanciális javításokat végeznek, és mint kiderült, megkezdték az Aradi vértanúk terének a felújítását is, hogy mire beindulnak az előadások, minden készen álljon.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb