Mindenmás

“Élményautózni” akart, és nem volt nehéz dolga: az autókban felejtett slusszkulcsokkal lovasította meg a kocsikat egy férfi a szomszédban

Kihasználta a kínálkozó alkalmakat egy kecskeméti férfi, de ennél könnyebb dolga nem is lehetett volna, hiszen az autókban felejtett slusszkulcsokkal lovasította meg a járműveket a városban – szúrta ki a Kecskemét365.

Mint írják, a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai hétfőn éjfél után pár perccel jármű önkényes elvétele miatt őrizetbe vettek egy 22 éves helybélit. A férfi a gyanú szerint múlt hétvégén az egyik belvárosi utcában parkoló autót felnyitott és a kesztyűtartóban tárolt indítókulcsával beindította a járművet, amivel el is hajtott.

TÖBB ÓRÁS ÉLMÉNYVEZETÉST TARTOTT MAGÁNAK

Több órás autókázás után a Zöldfa utcáig tartott az „élményvezetés”, mivel ott egy útárokba hajtott, ezután elszaladt az ismeretlen sofőr. A térfigyelő kamerák felvételeinek köszönhetően beazonosították a férfi, akit hétfő hajnalban igazoltattak a járőrök. A férfi éppen egy olyan kerékpárral közlekedett, amit nem sokkal korábban lopott el.

A gyanú szerint ráadásul még 2023 áprilisában a Tölgyei úton parkoló autót a gyújtáskapcsolóban felejtett indítókulccsal beindította és azzal is elment. Ekkor nem balesetezett, hanem az autót eladta. A rendőrök a körözött járművet új tulajdonosánál találták meg. Nemcsak a tolvajt fogták el a nyomozók, hanem az ellopott autót is visszaadták jogos tulajának. A 22 éves férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb