Sport

Meghalt Szvoboda Bence, tízszeres magyar bajnok motokrosszversenyző – mindössze 31 éves volt

Meghalt a tízszeres magyar bajnok Szvoboda Bence motokrosszversenyző – jelentette be csapata, a HTS Team. „A mai napon 11:50-kor elveszítette élete legnagyobb harcát a magyar motokrossz kiemelkedő alakja” – írták Facebook-posztjukban.

A 31 éves Szvoboda egy csehországi motorkrosszversenyen bukott vasárnap, a mögötte haladó riválisa pedig elgázolta. Kritikus állapotban, mentőhelikopterrel szállították egy prágai kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A hétfői vizsgálatok megállapították, hogy az agyi funkciói nem működnek. „Sajnos Bencének nincs esélye megnyerni ezt a csatát” – közölte kedden a csapata. Szvoboda szervezete szerdán adta fel a küzdelmet.

A MOTOKROSSZ KIEMELKEDŐ ALAKJA VOLT

“A mai napon 11:50-kor elveszítette élete legnagyobb harcát a magyar motokrossz kiemelkedő alakja. Emlékezzünk a sportolóra, aki 10 bajnoki címet nyert Magyarországon, kettőt Csehországban, egyet Ausztriában, és megannyi győzelmet aratott szerte Európában” – áll a HTS Team megemlékezésében, amiben azt is írják, hogy Szvoboda Bence az akarat és kitartás embere volt, aki sosem adta fel. „Felfoghatatlan tragédia ez mindannyiunk számára. Elviselhetetlen a fájdalom, ami körülvesz minket” – írták.

TÍZSZERES MAGYAR BAJNOK VOLT

Szvoboda Bence tízszeres magyar és kétszeres cseh bajnok, Ausztriában a juniorok között ért el sikereket. Szerzett világbajnoki pontokat, és Európa-bajnoki dobogós helyezést is. Édesapja Szvoboda Tamás, amatőr magyar bajnok motokrosszversenyző. 2021 szeptemberében egy Youtube-videóban mesélt a motorsporthoz fűződő kapcsolatáról:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb