Mindenmás

Napi szürreál: 18 évre elegendő potencianövelő gyógyszert csempészett be Magyarországra egy férfi Röszkénél

Vádat emeltek azzal a török férfival szemben, aki idén tavasszal a ruhái közé, egy vízforralóba rejtve csempészett be gyógyszereket Magyarországra Röszkénél – közölte a Szegedi Járási Ügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2023. április elsején egy külföldi busztársaság által üzemeltett járat utasaként jelentkezett be hazánk területére, Szerbia irányából. Az eljáró vám- és pénzügyőr kérdésére nem jelentett be vámárut, poggyászai átvizsgálásakor azonban 80 doboznyi potencianöveléshez használatos gyógyszerkészítményt, tablettákat, porokat és sprayeket találtak.

18 ÉVRE ELEGENDŐ GYÓGYSZERT HOZOTT MAGYARORSZÁGRA

A közlemény szerint a gyógyszerek összhatóanyaga alapján megállapítást nyert, hogy azok előírás szerinti adagolás esetén, egy személy részére közel 18 évig volnának elegendőek. A férfi a hazánkban forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező gyógyszereket indokolatlan mennyiségben, orvosi rendelvény, illetve külön engedély nélkül hozta be Magyarországra. A férfit a járási ügyészség gyógyszerhamisítás bűntettének elkövetésével vádolja, bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb