Blog

Megváltozott Arckép: Új arculatot kapott a Móra Park – Fák Nélkül (galéria)

Most vettük észre: kivágtak több fát Szegeden: a híd mellett már csak a fatörzs helyét láthatjuk. Veszélyesek voltak?

Szeged, a Tisza-parti város, amelyet a Napfény Városának is nevezünk, mindig büszke volt természetes szépségeire. A parkjaink, mint a Móra Park, sokunk számára kedves menedék a város zsongásában, ahol friss levegőn, a természet ölelésében tölthetünk el pár nyugodt pillanatot, a hűsítő szökőkútnál. Most azonban, ha sétálni megyünk a Móra Parkba, találkozhatunk néhány új, üres területtel, ahol korábban fák álltak.

Azt mindannyian tudjuk, hogy a fák fontos szerepet játszanak a város életében. Szűrik a levegőnket, otthont adnak a madaraknak és rovaroknak, és természetesen hűsítő árnyékot biztosítanak a nyári hőségben. Mi történik azonban, ha néhányukat eltávolítják? Hogyan reagálnak erre a szegediek? Elfogadjuk, vagy esetleg felháborít?

Az elmúlt időszakban több fa is eltűnt a Móra Parkból. Neked feltűnt már a hiányuk? Vajon hogyan befolyásolja Szeged város levegőjét? Lehet nem is számít ha pár fát kivágnak, lehet közömbösek vagyunk a szegedi kivágott fák iránt. Az viszont biztos, hogyha nem ültetnek újakat, akkor sem oxigént, sem árnyékot már nem adnak nekünk, szegedi polgároknak. Természetesen a napokban utánajárunk, hogy vajon tervez e a város vezetősége újakat ültetni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb