Szegedi Arcok

Szabó Bálint a börtönből: mindent elvesztettem, provokátor voltam, botrányhős, de megbántam (videóval)

Több mint hét hónapja éli mindennapjait egy budapesti börtönben Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő. Korábban konfliktusba került a rendőrökkel, veszélyeztetett egy TEK-es konvojt, a Covid idején pedig elállta a villamosok útját. A börtönben most hitelességi kérdésekről, családjáról, állítólagos elrablásáról, lehetséges szabadulásának időpontjáról és a terveiről beszélt az Átlátszónak közel 1 órán keresztül.

Tavaly novemberben tartóztatták le Szabó Bálintot, azóta börtönben van. A szegedi politikust közúti veszélyeztetéssel és hatóság elleni erőszakkal vádolják, miután besorolt egy TEK-konvojba Budapesten, majd inzultálta a rendőröket.

A szegedi önkormányzati képviselő a börtönben adott interjút az Átlátszónak, ahol arról mesélt többek között,

  • hogy hogyan került be,
  • hol fogták el a rendőrök,
  • valamint az eddigi állításairól, az azok kapcsán elbukott perekről
  • és arról is, hogy szabálykövető ember lett.  

HIBÁZOTT, AMIKOR FELSZÁLLT A BUSZRA

Az interjút Szabó Bálint azzal kezdte, hogy elmesélte, hogy hogyan került börtönbe. Mint mondta, azért hibázik az ember, mert ezzel bizonyítja, hogy ember, és nem egy robot. “Szóval én hibáztam. Hibáztam amikor felszálltam október 28-án Salgótarjánban egy távolsági buszra. Megbeszéltem a buszsofőrrel, hogy valahol Budapest előtt majd megáll. (…) Ez már nem történt meg, és mivel élőben közvetítettem a buszon történő utazásomat ezért nyilván a rendőrség is érzékelte, hogy átléptem Budapest közigazgatási határát, úgy hogy az első adandó alkalommal ahol le tudtam szállni már a rendőrök vártak, és gyakorlatilag onnantól már futószalagra kerültem” – emelte ki a képviselő. Mint mondta, elfogyasztott egy pár ügyvédet az elmúlt hónapokban, de egyik sem tudta megmondani, hogy ha az ügyészség nem kér rá letöltendőt, akkor miért nem engedik el, és miért van még börtönben. Az is kiderült, hogy 18 nap múlva a bíróság elé állítják.

MEGBÁNTA A TEK-ES, KONVOJOS ÉS BESZÓLOGATÓS TETTEIT

“Szeptember 21-ét őszintén megbántam az elmúlt hét hónapban, és ha újra szeptember 21-e volna, akkor nem keverednék be újra a TEK-es konvojba és nem mondanám azt egyetlen rendőrnek se, hogy “mocskos rendőrök, mocskos állatok, Pintér Sándor kutyái, Orbán kutyái”. Őszintén mondom, hogy nem a fogvatartásom körülményei, és nem is a fogvatartásom ténye mondatja ezt velem” – hangsúlyozta Szabó Bálint, majd azt is hozzátette, hogy volt ideje végigondolni a történteket.

MINDENT ELVESZTETT

Az interjúban arra is kitért, hogy elvesztette a családját, megvonták a szülői felügyeleti jogot, és a felesége éppen válik tőle. Sőt, elvesztette a teljes vagyonát és a cégét, valamint a lakását is, tehát gyakorlatilag hajléktalan lett. Állítása szerint, ha kijön a börtönből szeretne képviselő maradni a továbbiakban is.

A teljes interjút itt tudod megnézni:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb