Közélet

„Mocskos állatoknak” nevezte a rendőröket – vádat emeltek a letartóztatásban lévő Szabó Bálint ellen

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő dr. Szabó Bálint Gábor ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon – közölte az ügyészség a hivatalos honlapján pénteken.

Mint kiemelték, a vádirat szerint dr. Szabó Bálint Gábor 2022. szeptember 21-én délután, Budapesten, személygépkocsijával – több közlekedési szabályt is súlyosan megsértve – egy rendőrségi konvoj tagjait a személyvédelmi feladatuk ellátásában, a szolgálati járműben utazók és mások testi épségét közvetlen veszélynek kitéve akadályozta.

SZÓVÁLTÁSBA KEVEREDETT

Az ügyészség azt írja, hogy Dr. Szabó Bálint Gábor ugyanezen a napon este társaival megjelent a Budai Várban, hogy az általa korábban bejelentett demonstráción részt vegyen. A helyszín és a rendezvény zavartalanságának biztosításában részt vevő rendőrök intézkedést kezdtek a rendezvény egyik résztvevőjével szemben, aki az önkormányzati képviselő részére lefoglalni kívánt parkolóhely miatt szóváltásba keveredett egy másik gépkocsivezetővel. A közlemény szerint a jogszerű rendőri intézkedés miatt dr. Szabó Bálint Gábor indulatossá vált, azt kiabálta, hogy csak kényszerintézkedés hatására fogja hagyni, hogy ismerősét elvigyék a helyszínről, majd felszólította társait, hogy élőlánccal akadályozzák az előállítást. Az előállítás meghiúsítása érdekében dr. Szabó Bálint Gábor több hivatalos személlyel is dulakodott, erőszakos magatartásával hosszú percekig akadályozta a jogszerű rendőri intézkedést.

“MOCSKOS ÁLLATOKNAK” NEVEZTE A RENDŐRÖKET

Dr. Szabó Bálint Gábor a fentieket követően az intézkedő rendőrökhöz közel hajolva – a kezében tartott mobiltelefonnal felvételt készítve – üvöltve „mocskos állatoknak”, „mocskos rendőröknek” nevezte őket. Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a büntetlen, de jelenleg több büntetőeljárás hatálya alatt álló önkormányzati képviselőt a bíróság halmazati büntetésül ítélje végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, és járművezetéstől eltiltásra.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb