Gasztro

Örökre bezár Szeged egyik emblematikus lángosozója (frissítve)

12 és fél év után bezár Szeged egyik közismert lángosozója, a Bartók Téri Lángosház. Mint a közösségi média oldalukra kitett, szűk szavú közleményükben tudatták, az utolsó napjuk június 30. lesz. Bár a poszt erről nem szól, úgy tudjuk, a zárás oka a Bartók tér hamarosan kezdődő felújítása, amely miatt a lángosozónak otthont adó bodegát le fogják bontani.

HAMAROSAN (?) KEZDŐDIK A BARTÓK TÉR FELÚJÍTÁSA, BÁR ENNEK EGYELŐRE NINCS SOK JELE

Még március 9-én hozott döntést a közgyűlés városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottsága a Bartók tér felújításáról, amelynek papírforma szerint szeptemberre, az iskolakezdésre kellene elkészülnie.

Az utóbbi annak tükrében, hogy már június 17-et írunk és gyakorlatilag még szinte semmi sem történt, kicsit sci-finek tűnik, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem komplett felújítást tervez az önkormányzat, hanem csak egy kisebb “optikai tuningot”, amellyel a közelben lakók szerint már legalább egy évtizede adós volt a városvezetés.

A REKONSTRUKCIÓ MIATT LEBONTJÁK A FAHÁZAT, AMELYBEN A LÁNGOSOZÓ MŰKÖDÖTT

Úgy tudjuk, a felújítás miatt a szóban forgó faházat is le fogják bontani, az önkormányzati forrásainktól azt az információt kaptuk, hogy a lángosozót üzemeltető vállalkozó egy másik, a tér belsejében lévő üzlethelyiség bérleti jogát kapta meg helyette. A sztorira a figyelmünket felhívó Szeged365 olvasók szerint a fenti dacára nem folytatódik a Bartók Téri Lángosház 12 és fél éves története, az üzemeltetők a végleges bezárás mellett döntöttek.

Hogy az utóbbinak mi volt a konkrét oka, megkérdeztük tőlük egy szombat esti Facebook-üzenetben, amint válaszolnak, cikkünk frissülni fog. A búcsúzó poszt alatti kommentek tanúsága szerint is roppant népszerű vendéglátóhely 12 és fél év – nomeg rengeteg jótékonysági megmozdulás – után búcsúzik örökre a szegediektől.

FRISSÍTVE: MÁR EGY IDEJE GONDOLKODTAK A BEZÁRÁSON

A hétvégi cikkünk megjelenését követően hétfőn válaszoltak a srácok a feltett kérdéseinkre. Mint válaszukban írták, nincs különösebb oka a bezárásnak: “már egy ideje szeretnénk kipróbálni magunkat más területen is, ami nem vendéglátás. Alkalmazottakkal folytatni ezt meg nem láttuk járható útnak, mert ez a lángosos nagyon a mi személyünkre épült. Sokan jártak oda nyilván lángosokrét is, de a beszélgetések is fontosak voltak a vendégeink számára. Egy idegen alkalmazott ezt nem tudta volna hozni. A bezárást már terveztük, az IKV csak segített meghozni ezt a döntést. Ha nem járunk sikerrel az új helyen, akkor elképzelhető, hogy újra nyitunk valahol.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb