Mindenmás

Napi pakk: ragyogó napsütéssel és 30 fokkal köszönt ránk a mai nap, virágzó rózsák és levendulák várnak a Füvészkertben

Gyönyörű vasárnapra ébredhettünk ma Szegeden. Szerencsére sok napsütést ígér számunkra ez a nap és végre itt az igazi nyári idő, 30 fokra is számíthatunk városunkban. Ne felejtsük el ma felköszönteni az édesapákat és a nagypapákat, hiszen ma van Apák napja. Ígéretes közös program lehet például a Levendula és Rózsa Napok a Füvészkertben. Jönnek a legfontosabb napindító hírek egy csokorba szedve, itt a Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Arnold, Levente, Kamilla, Márk, Márkus és Dezdemóna nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van az Apák napja.
  • 81 éve született Sir Paul McCartney a Beatles alapító tagja, az Angol Királyi Trón lovagja, zeneszerző, énekes.
  • 3 éve, 47 éves korában meghalt Benedek Tibor, háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó.
  • 72 éve született Sax Gyula sakkozó, nagymester, sakkolimpiai bajnok.

RAGYOGÓ NAPSÜTÉS ÉS 30 FOK VÁR RÁNK MA SZEGEDEN

Végre beköszönt az igazi nyár Szegedre, vasárnap sok-sok napsütésre és 30 fokra számíthatunk a Napfény városában. A reggeli órákban 14 fokot mérhetünk, napközben pedig eléri majd a 30 fokot a hőmérséklet Szegeden.

GYÖNYÖRŰ LEVENDULÁK ÉS RÓZSÁK VÁRNAK A FÜVÉSZKERTBEN

A virágzó rózsák és levendulák mellett családi programokkal, színvonalas koncertekkel, ismeretterjesztő, egészségmegőrző előadásokkal várják a látogatókat a hétvégén a Levendula és Rózsa Napokon Szegeden, az egyetemi füvészkertben. A füvészkert gyógynövény- és fűszerkertjében csaknem egy tucatnyi fajta levendulát is megcsodálhatnak a látogatók a fehér virágútól a rózsaszínig, a pannonhalmitól a tihanyi változatig. Vasárnap délelőtt a gyógynövénykertben tartott előadásokon ismerhetik meg az érdeklődők, milyen növényeket termesztettek a középkori kolostorokban, és mire használták azokat fel. Minden részlet itt:

BÁRKA KUPA SZEGEDEN

Vasárnap tartják meg a Bárka Kupát Szegeden. Az erős embereké lesz a terep, akik megmozgatnak, elhúznak mindent. Velünk lesz Nagy Péter súlyemelő és Varga Mira crossfit-versenyző, és lesz autótartás és kőgolyó pakolás is. A 13 órakor kezdődő viadal a Bárka-kupa Legerősebb embere nevet viseli, a címért 12 sportoló fog indulni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb