Mindenmás

Jönnek a bejelentések: a megszokottól eltérő időpontban tart Kormányinfót Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely

A már jól megszokott csütörtöki időpont helyett ezúttal hétfőn, június 19-én délelőtt 10:30-kor érkezik a Kormányinfó. A legutóbbi ilyen sajtótájékoztató több, mint három hete volt, azóta többször is összeült a kormány, így számos témában várhatóak bejelentések.

„Mit miért tesz a kormány” címmel holnap, június 19-én 10 óra 30 perckor Kormányinfót tart Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter – írja az Index. Legutóbb még május 25-én tartottak Kormányinfót, akkor a költségvetés volt a fókuszban. Az azóta eltelt időben több kormányülést is tartottak, így vélhetően lesz miről beszámolni hétfőn.

  • Orbán Viktor június 7-én a dél-ukrajnai Noha Kahovkában található gát felrobbantása miatt hívta össze a kormány tagjait, Facebook-bejegyezésében azt írta: „A szomszédunkban dúló háború magasabb fokozatba kapcsolt. A kormány a helyén. Megvédjük a magyar embereket! “.
  • Június 8-án ,szintén az ukrán–orosz háborúban fokozódó harcok miatt, a Védelmi Tanács is összeült.
  • A kormány rendhagyó módon múlt hét kedden is összeült, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter közösségi oldalán azt emelte ki, hogy „a magyarok békében és biztonságban szeretnének élni a jövőben is”, ezen dolgoztak a kormányülésen is.

Mindezek mellet szóba kerülhet még a státusztörvény, amelyről mintegy 18 órán át vitáztak a parlamentben, vagy a migránskvóta bevezetése, de szó eshet a hipermarketek kötelező akciózása is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb