Mindenmás

Napi pakk: 36 fok, hőségriasztás, lezárt Huszár Mátyás rakpart és az év leghosszabb napja vár ma Rád Szegeden

Légkondi bekapcsol, szalmakalap elővesz: szerdán már igazán bekeményít a nyár, 36 fokkal folytatjuk a hetet és ünnepeljük a nyári napfordulót Szegeden. Jobb ha tudod, másodfokú hőségriasztás van érvényben! Mindezek mellett munkálatok miatt lassulhat a közlekedés számos helyen, és a Huszár Mátyás rakpartot is nélkülöznünk kell. Mutatjuk, mit hoz a szerda Szegedre, itt a napi pakk!  

NÉVNAPOSOK, A ZENE, ÉS AZ ÉV LEGHOSSZABB NAPJA

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Alajos, Leila, Demetria, Fillisz, Kloé, Lejla, Lujza, Olga és Ralf nevű Szeged365 olvasónak! Néhány érdekesség:

  • ma van a zene európai ünnepe! Maurice Fleuret francia zenetudós javasolta, hogy a nyár első napját a világon mindenütt köszöntsék zenével. Az ötlet Jack Lang, akkori francia kulturális miniszter támogatásával valósult meg.
  • Emellett most van a nyári napforduló is. A nyári napforduló az északi féltekén június 21-én van (esetenként 22-én vagy 20-án). Ez egyben a csillagászati nyár kezdetét is jelenti, ami idén szerdára esik. A napforduló adja az év leghosszabb nappalát, illetve utána a legrövidebb éjszakát. Ezen a napon tölti a legtöbb időt a Nap az északi féltekén, eddig hosszabbodnak, majd csütörtöktől rövidülnek a nappalok.

SZALMAKALAP KÉSZENLÉTBEN: MA 36 FOK LESZ SZEGEDEN

Szerdán már 36 fokos kánikulában lesz részünk Szegeden. A napsütést a fátyolfelhők mellett több gomolyfelhő is megzavarhatja, de csak elszórtan lehetnek záporok és zivatarok, azok is főként a délutáni órákban. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel, tehát egy forró, igazi nyári napnak nézünk elébe városunkban.

HŐSÉGRIASZTÁS VAN ÉRVÉNYBEN

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását 2023. június 21-én (szerda) 00.00 órától 2023. június 23-án (péntek) 24.00 óráig II. fokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére vonatkozóan.

SZAHARAI POR IS JÖN A HŐSÉG MELLÉ

Ha eddig nem tettük, most már ne is mossuk le a kocsit Szegeden, és az ablakpucolást is napoljuk el, a forrósággal együtt ugyanis szaharai por érkezik Magyarországra. Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddi Facebook-bejegyzése szerint a dél felől érkező por a következő időszakban az áramlással északkeletre, keletre tevődik, hazánkat várhatóan szerdán éri el.

MUNKÁLATOK A TISZA LAJOSON

Lassabb haladásra számíthatunk ma is a Tisza Lajos körúton, mivel a Hajnóczy és Gutenberg utcák közötti szakaszon rekonstrukciós munkálatokat végeznek.

A MÓRA FERENC-HÍDON IS JAVÍTANAK

Ugyancsak tovább fog tartani átjutni az M43-as autópálya Móra Ferenc Tisza-hídján. Itt a híd dilatációs szerkezetét javítják a szakemberek várhatóan két héten át.

KARBANTARTÁS A NAGYÁLLOMÁSON

Éjszakai karbantartást végez a MÁV a Cegléd–Szeged vasútvonalon, ezért elég zajos éjszakák várnak a Nagyállomás környékén élőkre Szegeden. A Nagyállomáson június 21-én, 22-én és 23-án éjszakánként fél 12-től hajnali 4 óráig dolgoznak majd.  

MÉG MA LE VAN ZÁRVA A RAKPART

Szeged város árvízvédelmi biztonságát szolgáló mobil partfal szerelési gyakorlatát tartja az ATIVIZIG 2023. június 20. és 22. között. A belvárosi árvízvédelmi rendszernél végzett munkálatok során a balesetveszélyes helyzetek megelőzése érdekében a Huszár Mátyás rakpartot, valamint a partfal menti járdafelületeket lezárták.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb