Sport

Le a kalappal, így kell ezt csinálni: Kiss Ágnes felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes a krakkói Európa Játékokon

Óriási büszkeségünkre Kiss Ágnes bronzérmet szerzett kenu egyes 500 méteren a kajak-kenuban kontinensviadalnak számító krakkói Európa Játékok szombati versenynapján, közölte a hírt közösségi oldalán Szegedi Vízisport Egyesület.

Mint a Magyar Kajak-Kenu Szövetség írta, szenzációs futamon mérettette meg magát az MVM Szeged VE mindössze 18 éves tehetsége, aki a harmadik helyen ért célba kenu egyes 500 méteren.

Az ifjúsági világbajnok kenus, Kiss Ágnes remekül kezdett, s tapadt a két nagy esélyesre, a világbajnok ukrán Ludmila Luzanra és a címvédő spanyol Maria Corberára. Az ellenőrző pontnál harmadik volt a fiatal magyar, s ezt a pozícióját sikerült is tartania a célig, ráadásul bíztató a jövőre nézve, hogy nem sokkal maradt le a két favorittól. Az aranyérmet Luzan szerezte meg ebben a számban, amelyre nyolcan neveztek.

IGAZI ÉREMESŐT HOZOTT A MAGYAR KAJAK-KENU VÁLOGATOTT A MAI DÖNTŐKBEN

Mint az MTI írta, a magyar kajak-kenu válogatott egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet szerzett a szombati 500 méteres egyes döntőkben a krakkói Európa Játékokon. A győzelem a kajakos Varga Ádám nevéhez fűződött, aki rendkívül fölényes sikert aratott, míg a nők hasonló számában Gazsó Alida Dóra másodikként ért célba. A 18 éves, ifjúsági világbajnok kenus, Kiss Ágnes kellemes meglepetésre szerzett harmadik helyet.

A másik magyar kenus, Adolf Balázs hetedik lett a döntőben. A pálya adottságai miatt a lengyelországi versenyen – amely Eb-nek számít – csak 200 és 500 méteres számokat rendeznek. A sportági verseny a később sorra kerülő vegyes 200 méteres finálékkal zárul.

Forrás: MTI/Szegedi Vízisport Egyesület FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb