Közélet

Szeged után Vásárhelyen is lehet majd Lime rollerezni

Magyarország egyre több városában terjeszkedik a Lime Technology Kft., amely világszerte piacvezető az elektromos roller szolgáltatást biztosító cégek között. A társaság szemet vetett Hódmezővásárhelyre – derül ki abból az előterjesztésből, amiről június 27-i, keddi ülésén fog dönteni az önkormányzat közgyűlése.

A vállalkozás azzal kereste meg a városvezetést, hogy Vásárhelyre is telepítene elektromos rollereket. Az anyag szerint a Lime érkezése semmilyen anyagi terhet nem róna a településre, ugyanakkor bevételi forrást jelentene, hiszen közterület használatért fizetési kötelezettsége lenne a cégnek – írja a Hódpress.

PRÓBAIDŐSZAK LESZ

Egyelőre arról van szó – ha a döntéshozók szabad utat adnak a kezdeményezésnek -, hogy próbaidőszakban mérnék fel a vásárhelyi igényeket, és ha a lakosság vevő a szolgáltatásra, hosszabb távú megállapodás születhet a város és a társaság között. A telepítés során kiemelt szempont lenne, hogy a belvárosban fokozottan érvényesüljön a kötelező parkoló pontos megoldása, vagyis csak meghatározott helyeken tehetnék le a használók az eszközöket.

Szegeden is volt mit csiszolni a Lime-körül:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb