Közélet

Mi lesz veletek, szegedi tanárok? Most már biztos: a jövő héten, rendkívüli ülésen szavaznak a státusztörvényről

Bár a parlament tavaszi ülésszaka már lezárult, az országgyűlés még nem vonul vakációra, miután Semjén Zsolt rendkívüli ülésszak összehívását kezdeményezte Kövér László házelnöknél. A miniszterelnök-helyettes a kormány nevében kedden nyújtotta be a kezdeményezését, ami felkerült a parlament honlapjára. Ebben az szerepel, hogy Semjén az országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását indítványozza 2023. július 3. és július 7. közötti időszakra.

Mint írja, a rendkívüli ülés megtartása „a mellékletben felsorolt önálló indítványok mielőbbi elfogadása, illetve az ezt biztosító egyes eljárási szakaszok lezárása miatt szükséges.” Indoklásként hozzáteszi: az indítványokkal – különös tekintettel a Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslatra – összefüggő szavazásoknak az őszi ülésszakra történő halasztása „fontos jogalkotói célkitűzések késedelmes megvalósítását eredményezné, illetve a döntések végrehajtásának előkészítésének kitolódása számos problémát okozhat a jogalkalmazásban.”

10 TÖRVÉNYJAVASLAT VÁRJA MAJD A KÉPVISELŐKET, KÖZTÜK A STÁTUSZTÖRVÉNY

Semjén az indítványában 10 törvényjavaslatot sorol fel, ezek egyebek mellett az állami építési beruházások rendjéhez, a 2024-es költségvetéshez, a szerencsejátékok szervezéséhez kapcsolódnak, de szerepel a felsorolásban a T/4255. számú törvényjavaslat a pedagógusok új életpályájáról is, vagyis minden bizonnyal a jövő héten szavaznak a honatyák a státusztörvényről is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb