Közélet

Szeptembertől emelkedik a PhD hallgatók ösztöndíja Szegeden

Szeptembertől emelkedik a PhD hallgatók ösztöndíja – jelentette be Halász Noémi, a Momentum szegedi helyi szervezetének alelnöke, aki szerint már lassan egy éve dolgoztak azon, hogy ezt kiharcolják. Mint a közösségi oldalán írja, az egyetem szenátusa megszavazta a kiegészítő ösztöndíjak létrehozását, így havi 40 ezer forinttal több juthat a hallgatóknak Szegeden.

Mint tovább kiemelte, az ösztöndíjak nem alanyi jogon fognak járni, hanem pályázni kell majd rájuk. “Ugyanakkor lesz olyan kategória, amely elméletileg annyi helyre lesz meghirdetve, ahány PhD hallgató a rendszerben van, tehát mindenki számára elérhető lesz az ebből származó havi 40 000 Ft plusz jövedelem. Ezen felül három másik kategória lesz, amelyek 60 000 és 90 000 Ft-os plusz összegeket jelenthetnek majd.”

MEG KELL EMELNI AZ ÖSSZES ÖSZTÖNDÍJAT

Halász Noémi szerint ez egy nagyon fontos lépés, már csak az a kérdés, hogy mikor válik ez minden magyar PhD hallgató számára elérhetővé. “A kormánynak lépnie kell és azonnal megemelnie az összes Magyarországon tanuló PhD hallgató ösztöndíját! Természetesen mi nem adjuk fel, sőt, újult erővel fogunk ezért dolgozni! Bízom benne, hogy hamarosan az összes magyar PhD hallgató számára alanyi jogon fog járni ilyen vagy ehhez hasonló ösztöndíjemelés”- tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb