Mindenmás

Napi pakk: felhősebb idő jön, majd záporok tarkíthatják a napot Szegeden, Szabados Ági születésnapján

Ma még kiélvezhetjük a kellemes nyári meleget, 32 fok lesz Szegeden. A felhők azonban már napközben megjelenhetnek felettünk, és délutántól záporokra is készülhetünk. Ma ünnepel Szabados Ági és Tobey Maguire is, és anno ezen a napon foglalta el hivatalát Szegeden Pálfy József is. Mutatjuk, mit hoz a kedd Szegedre, meghoztuk a legfontosabb napindító híreket, itt a napi pakk!

NÉVNAPOSOK ÉS SZABADOS ÁGI SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot kívánok minden László, Bársonyka, Dalia, Dalton, Deli, Eufémia, Olga, Sámson és Ulászló nevű Szeged365 olvasónak! Néhány érdekesség:

  • pontosan 831 éve avatták szentté I. László magyar királyt,
  • 164 éve született Mildred J. Hill a “Happy Birthday to You” dallamának szerzőnője,
  • 48 éve pedig Tobey Maguire amerikai színész (Pókember),
  • de ma ünnepli 35. születésnapját a hétvégi és az esti híradók nagyágyúja, Szabados Ági, aki nemrég könyvesboltot nyitott Szegeden.

Még egy kis történelem jutott mára, hiszen 1934. június 27-én foglalta el hivatalát Szeged utolsó „polgári kori” polgármestere, Pálfy József és 1991-ben ezen a napon rabolták el Farkas Helgát is. Magyarország történetének első, váltságdíjas emberrablása volt ez. Az életvidám gimnazista lány az Orosháza és Szeged közötti autóúton tűnt el nyomtalanul.

ZÁPOROS DÉLUTÁN SZEGEDEN

Kedden már több gomoly- és fátyolfelhő lehet felettünk, és egy hidegfront hatására elszórtan záporok, zivatarok kialakulhatnak. Az északnyugatira forduló szelet sokfelé kísérhetik élénk, erős, néhol akár viharos lökések. A legmelegebb órákban 25 és 32 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők Szegeden.

MÁR MÓDOSÍTOTT MENETREND SZERINT JÁRNAK A VONATOK

Ma már módosított menetrend szerint járnak a vonatok, mivel a MÁV Szeged vasútállomáson pályakarbantartási munkálatokat végez.

Emiatt:

  • a Szeged–Békéscsaba, illetve Szeged–Orosháza közötti vonatok csak Szeged-Rókusig közlekednek és onnan indulnak. Szeged állomás és Szeged-Rókus között mindkét irányban a tram-train járatokkal utazhatnak.
  • A Napfény InterCity és egy S20-as vonat, valamint az Aranyhíd Expreszvonatpár – 2 perccel – módosított menetrend szerint közlekedik Szeged és Kiskundorozsma között, mindkét irányban megállnak Kiskundorozsma állomáson.
  • A Szeged–Kiskunfélegyháza közötti személyvonatok Kiskundorozsmáig és onnan közlekednek. Szeged és Kiskundorozsma között mindkét irányban pótlóbusszal kell utazni.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb