Közélet

Hová lett a pénz? Orbán Viktor holnap reggel élőben jelentkezik Brüsszelből!

Orbán Viktor miniszterelnök ma közösségi oldalán jelentkezett be Brüsszelből. Nem volt túl jó hangulatban, mondhatni igen feszült hangon tudatta velünk: Brüsszelben mindenki azt kérdezi, hová lett a pénz? Ugyanis újabb költségvetési módosítási javaslat érkezett a bizottságtól, amivel újabb 100 milliárdok befizetését kérik a tagállamoktól. Holnap a Kossuth Rádióban élőben jelentkezik, 7:30 perctől.

Politikai hovatartozás nélkül igen furcsa történet kezd kirajzolódni Brüsszelben: miközben folyamatosan kapja a pénzeket Ukrajna, addig Lengyelországnak és Magyarországnak nem folyósítanak abból az összegből, amit a COVID utáni helyreállítás miatt vettek fel hitelként a tagállamok.

A miniszter elnök bejelentkezésből most arra lehet következtetni, hogy egy újabb javaslatot tesznek: 50 milliárd eurót akarnak elkérni a tagállamoktól, hogy odaadhassák Ukrajnának.

Azért vannak pozitív változások is odakint: migrációval kapcsolatban már nem kérdés senki előtt sem, hogy meg kell erősíteni a külső határokat (végre). Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen a következőket nyilatkozta: több tervük is van az EU külső határainak megerősítésére, illetve az embercsempészek elleni küzdelemre, de megemlítette a WAGNER. csoportot, és nem hagyhatta ki azt sem, hogy szerinte meg kellene duplázni az Ukrajnának nyújtott támogatást.

Holnap izgalmas lesz Orbán Viktor nyilatkozata, ami előrevetíti a pénteki tanácskozáson képviselt magyar álláspontot. Természetes mindenről a lehető leggyorsabban beszámolunk!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb