Sport

A szegedi Mikler Roli öccsével a csapatban, 46 év után játszik újra VB-döntőt az U21-es kézilabda válogatott

Miután 37-30 arányban Izlandot is legyőzte a magyar junior kézilabda válogatott, ma este hattól a házigazda németek ellen lépnek pályára a döntőben. A meccsnek némi szegedi vonatkozása is van, ugyanis a válogatott egyik kapusa a Pick Szeged hálóőrének, Mikler Rolinak az öccse, Mikler Krisztián.

Hibátlan teljesítménnyel, hétből hét megnyert mérkőzéssel jutott be a döntőbe a magyar U21-es kézilabda válogatott a világbajnokságon, miután szombaton Izlandot is legyőzte 37-30 arányban – közölte a Magyar Kézilabda Szövetség. A győzelemből a Mikler Krisztián 16 védéssel vette ki a részét, így ma 18 órától a németek ellen játszhatnak a győzelemért a kézisek. Ha a Pick Szeged hálóőrének öccse ugyanilyen jól véd a döntőben is, aligha lehet problémája a magyar válogatottnak.

MÁR A MÉRKŐZÉS ELEJÉN ELHÚZTAK A MIEINK

Már az első játékrész elején egyre nagyobb előnyt tudott kiépíteni a magyar válogatott, a szünetben már öt góllal vezetett Izland ellen a nemzeti együttes – olvasható a mérkőzés összefoglalójában. A második félidőben mindössze néhány perc leforgása alatt tovább növelte a különbséget, a 47. percre pedig megduplázta előnyét a válogatott, így magabiztosan, hét góllal nyert Izland ellenfeleként, ennek köszönhetően pedig ma este 18 órától a házigazda németek ellen küzdhetnek meg az aranyéremért.

MAGYARORSZÁG-IZLAND 37-30 (19-14)
Berlin, játékvezetők: A. Konjicanin, D. Konjicanin (bosnyákok).
MAGYARORSZÁG: Mikler, Palasics (kapusok), Fazekas 3, Ilic 4, Imre 4 (2), Karai 5, Krakovszki Zs. 1, Ludmán 1, Lukács 2, Papp 3, Pergel 3, Sisa 2, Sztraka 5, Temesvári, Tárnoki, Ónodi-Jánoskúti 4. Edző: Sótonyi László.
IZLAND: Sigurjónsson, Thorsteinsson, Thorstensen (kapusok), Adalsteinsson, Andrason 3, Arnalds 1, Finnsson 4, Gudjónsson 4, Gunnarsson, Gústafsson 3, Jónasson 2, Runarsson 3, Thórisson 1, Vidarsson 3, Ástthórsson 4, Óskarsson 2 (1). Edző: Einar Andri Einarsson.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb