Kikapcs

Ellepték a szalámik a Magyar Ede teret – Szegedre érkezett a PICK és a MOME közös kiállítása

Megnyitott a PICK és a MOME együttműködéséből született Íz-Emlék-Képek című kültéri kiállítás Szegeden. A Budapestről érkező tárlatnak Szegeden a REÖK, pontosabban a Magyar Ede tér ad otthont. A több generáció ízemlékeit művészi formában ábrázoló összeállítás július végéig látható a palota előtt – tájékoztatta szerkesztőségünket a Reök sajtóreferense.

Mint kiemelték, a grafikai alkotásokból készült kiállítás a budapesti debütálása után júliusban hazalátogatott, és egy hónapon keresztül a szegediek és a városba látogatók napjait is színesebbé teszi.

ÍZEMLÉK-TÖRTÉNETEK, SZEGEDI SZALÁMIVAL FŰSZEREZVE

Kirándulás az erdőben, biciklitúra a Balaton körül, nyári tábor az osztálytársakkal… – hosszan lehetne még sorolni, milyen élethelyzetekben fogyasztjuk az immár több mint 150 éves múlttal rendelkező PICK szalámikat. Ez a téma művészeket is megihletett, melynek köszönhetően az ízek és a design mesterei vizuálisan is felelevenítették generációink szalámis emlékeit: márciusban és július-augusztusban kortárs grafikusoknak köszönhetően szalámikhoz csomagolt vászontáskákon, majd a MOME jelenlegi és volt hallgatói jóvoltából egy fővárosi kiállítás keretében, most pedig Szegeden jelentek meg az ízemlék-történetek.

„A PICK-nél úgy véljük, hogy a megfelelő ízkombinációk megalkotása olyan, mint egy rajz vagy egy festmény elkészítése: mindkettő művészeti folyamat. A tökéletes alkotás létrejöttéhez pedig rengeteg szakértelemre és türelemre van szükség” – mondta Szokolai Júlia, a Bonafarm húságazat stratégiai és marketingigazgatója a PICK képviseletében, aki azt is hozzátette: „mindezt széles tömegek számára elérhetővé, megélhetővé és élvezhetővé tenni pedig kifejezi a márka kultúrában betöltött elvitathatatlan szerepét.

MARADANDÓ ÉRTÉKEK

Ez adta az ötletet, hogy felkérjenek tehetséges kortárs grafikusokat az ízemlékeik ábrázolására, hiszen a saját területükön ők szintén nap mint nap azon dolgoznak, hogy maradandó értéket hozzanak létre. “Hatalmas öröm és büszkeség számunkra, hogy az elkészült alkotásokból Íz-Emlék-Képek elnevezéssel egy kiállítás is született Budapesten, sőt, ez a tárlat most megérkezett a PICK „szülővárosába”, Szegedre is” – hangzott el.

„A PICK 1869 óta Szeged védjegye, azaz a márka és a város kapcsolata már több mint 150 éves. Így kifejezetten fontos volt számunkra, hogy a kiállítás ide is ellátogasson és a helyi közösségek számára értéket teremthessen, olyat, mint amit másfél évszázada a PICK is teremt” – mondta Takács István, a Bonafarm Zrt. operációs vezérigazgató-helyettese a PICK képviseletében. „Bízunk benne, hogy a tárlatot végignézve a szegedi lakosok is rengeteg szép emléket idéznek fel, ami a városunk „szalámi gyárának” köszönhető, és őket is büszkeséggel tölti el, hogy egy ízemlékközösséghez tartozhatnak” – tette hozzá.

Az ÍZ-EMLÉK-KÉPEK tárlata 2023. július 1-30. között látogatható Szegeden. Az érdeklődők az alkotásokat, köztük a korábban díjazott alkotók munkáit, a hónap folyamán ingyenesen a Magyar Ede téren, a Regionális Összművészeti Központ (REÖK) előtt, szabadtéren tekinthetik meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb