SportVideo365

Irány Spanyolország – óriási büszkeség, hogy a szegedi Phoenix Fitness SE képviseli hazánkat az idei Európa Kupán

Izgatottan készülnek a Phoenix Fitness SE sportolói Spanyolországba, ahol az idei FitKid Európa Kupát rendezik. Számos hazai és nemzetközi sikert tudhatnak maguk mögött a szépséges versenyzők, akikre egytől-egyig büszke lehet szegedi szívünk. A sportágról, annak szépségeiről és nehézségeiről Makra-Tóth Lili edzővel beszélgettünk az újszegedi Erzsébet-ligetben, továbbá a 2022-es Európa Kupa Bajnok Rideg Katát is elcsíptük néhány szóra.

A Phoenix Fitness Sportegyesület 12 éve működik, hat edző – név szerint-Balázs Kinga, Czavalinga Dóra, Kovács Gabriella, Makra-Tóth Lili, Szabó Nóra, Horváth Alex kezei alatt formálódnak a sportolók, akik minden évben képviselik Magyarországot az Európa Kupán.

ÁLLÓKÉPESSÉG, KITARTÁS, SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS

A legkisebbekkel játékos formában szerettetik meg ezt az akrobatikus elemekkel tarkított sportágat, amely rendkívül jó hatással van a testtartásra, az állóképességre, a ritmusérzékre, a mozgáskoordinációra, az önbizalomra, összességében a gyermekek személyiségének a fejlődésére, amelyet később az élet számos területén tudnak kamatoztatni – tudtuk meg Makra-Tóth Lilitől.

EDZÉSEKTŐL A NEMZETKÖZI VERSENYEKIG

Az edzések speciális körülményeket igényelnek, az egyesület jelenleg is keresi állandó bázisát, ahol 150 gyermek, egyben minden korosztály számára megfelelő feltételeket tudnak teremteni a gyakorláshoz-fejlődéshez. Versenysport révén, rendkívül sok anyagi teherrel is jár ez a szenvedély, amely jelenleg nem tartozik a kiemelten támogatott sportágak közé, így minden tisztelet kijár azoknak a szülőknek is, akik támogatják csemetéik törekvéseit ezen a területen is, hisz az országos és nemzetközi versenyek jelentős útiköltséggel, nevezési díjjal és egyéb financiális terhekkel járnak, szponzorokat és támogatókat mindig szeretettel hívnak és várnak.

IZGALOMMAL TELI KÉSZÜLŐDÉS

A Phoenix Fitness Sportegyesületnek 4 egyéni koreográfiája és 3 csapat gyakorlata képviselheti Szeged városát és egyben Magyarországot a nemzetközi megmérettetésen Spanyolországban, az idei FitKid Európa Kupán. Kőkemény munka, alázat, fizikai- és mentális erőnlét szükséges a lányok részéről és mindezt tanúsítják is a gyönyörű eredmények. Hihetetlen szerénység, céltudatosság és kitartás jellemzi a 14 éves Rideg Katát, aki egyedüliként nyert aranyérmet a tavalyi Európa Kupán, egyéni kategóriában, Spanyolországban pedig készül a címvédésre. Éli és izgatottan várja a színpadot.

2023-as Európa Kupára kvalifikált versenyzők/koreográfiák:


I. Osztály egyéni: Rideg Kata, Domonkos Luca, Szabó Vivien
I. Osztály csapat: Big Free kategória, Duó Kategória
Big Free: Birtók Hanna, Bíró Viktória, Domonkos Luca, Füle Alíz, Göröncséri Virág, Rideg Kata,Osznovics Kincső,  Sisák Barbara, Szabó Vivien, Vidiczki Dorina, Vidiczki Jázmina.
Duó: Rideg Kata, Szabó Vivien
II. Osztály egyéni: Pap Evelin
Acro Dance Free kategória: Soldier
Soldier: Bánóczki Jázmin, Gémes Gerda, Iványi Hanna, Kiss Neszta, Kómár Eszter, Pap Evelin, Tóth Tamara.

Lesd meg a Phoenix Fitness lányokról készült galériánkat és exkluzív videónkat!

Operatőr: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb