Közélet

Novák Katalin asztalán landolt a státusztörvény – nyílt levélben kérik, hogy ne írja alá, és küldje vissza a parlamentnek

Megszavazta kedd délelőtt az Országgyűlés a pedagógusok új életpályájáról szóló csomagot, amely a köznyelvben státusztörvényként vált fogalommá. Végül 134 igen és 60 nem voks mellett ment át a parlamenten és Novák Katalin, köztársasági elnök asztalán landolt. Most arra kérik egy nyílt levélben, hogy ne írja alá az új törvényt.

Az történt kedden a parlamentben, amire előzetesen számítani lehetett: az Országgyűlés 134 igen és 60 nem szavazat mellett, tartózkodás nélkül elfogadta a pedagógusok új életpályájáról szóló indítványt, vagyis a státusztörvényt. Az Index szerint a Fidesz ezt úgy értékelte, hogy „a baloldal nemcsak az Európai Parlamentben, hanem a magyar parlamentben is megtesz mindent az ellen, hogy a pedagógusok 800 ezer forintot keressenek, heti 24 órát tanítsanak és 10 hét szabadságot kapjanak. Az elfogadott új életpályatörvény mindezt garantálja a pedagógusok számára.”

A STÁTUSZTÖRVÉNY RETORZIÓKKAL ÉL A PEDAGÓGUSOKKAL SZEMBEN

Nem sokáig késlekedett a válasszal a noÁr Mozgalom, amely nyílt levelében arra kéri Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a státusztörvényt, és küldje vissza a parlamentnek megfontolásra. A mozgalom emlékeztetett: demonstrációk vannak az egész országban, a pedagógus-életpálya már nem vonzó. Kiemelték az államfőnek írt nyílt levélben: “a státusztörvény retorziókkal él a pedagógusokkal szemben, a felmondási idő megnő, bármikor áthelyezhetik őket egy másik intézménybe, nem nyilatkozhatnak a közoktatásról”, majd arra kértek mindenkit, hogy írja alá a nyílt levelet.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb