Mindenmás

Jön a hatszáz forint feletti benzinár

Ismét 600 forint fölé drágulhat az üzemanyagok literje ősszel, januártól pedig 650 forintos átlagár várható a GKI friss előrejelzése szerint – számolt be a hírről az RTL Híradója. Azt mondják, nagyot gyengülhet a forint, és literenként 41 forinttal több adót kell fizetniük az autósoknak jövőre.

A benzin literenkénti átagára egyelőre 574, a gázolajé pedig 561 forint – nagyjából 20 százalékkal magasabb, mint egy éve, amikor még árstop vonatkozott az üzemanyagokra. Emelkedik az alapanyagköltség is. A MOL 70-ről 50 százalékra csökkentené az orosz olaj arányát a finomítóiban decemberig a Fitch Ratings jelentése szerint. Ez kisebb drágulást okoz az Ásványolaj Szövetség szerint. 

SOKKAL NAGYOBB KOCKÁZATOT JELENT AZ ÁRFOLYAM

Grád Ottó, a szervezet főtitkára azt mondja: “Sokkal nagyobb kockázatot jelent maga az árfolyam, illetve azok az adóváltozások, amelyekről már azért lehetett hallani a közelmúltban.” Kedden ugyanis megszavazta a kormánypárti többség a jövő évi jövedéki adóemelést az Országgyűlésben. Egy hónapja nyújtotta be a tervezetet a kormány, a közös uniós szabályokkal érveltek. Ám a literenként 41 forintos emelés majd kétszerese annak, ami kötelező lenne – írja az rtl.hu. Gulyás Gergely szerint viszont így is a minimumszint környékén vagyunk. A GKI szerint decemberre 10 százalék alá csökkenhet az infláció Magyarországon is, de azt mondják, a jövő év első néhány hónapjában ismét 10 százalék fölé ugorhat majd a várható üzemanyagdrágulás miatt.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb