Mindenmás

Két nappal tovább fog tartani a vágányzár a 2-es villamos vonalán

Alig, hogy vége lett a Tisza Lajos körúti vágányzárnak indul a következő menet, hiszen 2023. július 1-től (szombat), 2023. július 7-ig (péntek) a 2-es villamos vonalán vágányrekonstrukciós munkálatok miatt a közlekedési rend módosulni fog – írtuk meg a munkálatok kezdete előtt, majd most kiderült, hogy két nappal tovább fog tartani vágányzár.

A Szegedi Közlekedési Társaság szerdai tájékoztatás aszerint a 2-es villamos vonalán a 2023. július 1-jén (szombat) megkezdett vágányrekonstrukciós munkálatok befejezése a tervezett 2023. július 7-i (péntek) dátumról előreláthatóan 2023. július 9. (vasárnap) üzemzárásig időpontra módosul.

A SOK ESŐ MIATT TOLÓDNAK A MUNKÁLATOK

A vágányzár meghosszabbítására a július 2-i heves esőzések során a beton munkaárokba – utólagosan is – beszivárgó víz száradási időigénye, és ennek következtében a síncsere kivitelezési munkálatok elhúzódása miatt kerül sor. Mint tovább kiemelték, a vágányrekonstrukciós munkálatok alatt a közlekedési rend továbbiakban is az alábbiak szerint történik:

  • mind Európa liget, mind Szeged vasútállomás végállomásokról a villamosok Szeged Plaza végállomáson át közlekednek. Emiatt a végállomási indulási idők, és a vonali menetidők is változnak,
  • a villamosok le- vagy felszállási igény esetén a terelőútvonalon lévő megállóhelyeken megállnak (Vásárhelyi Pál u. [Pulz utca],- Pulz utca,- Szeged Plaza,- Rókus vasútállomás),
  • a munkavégzés ideje alatt a körforgalmú csomópontban átmenetileg egysávos forgalmi rend kerül kialakításra, a jelzőlámpák kikapcsolása mellett.

Felhívják továbbá az arra közlekedők figyelmét arra, hogy a körforgalomban a villamosoknak elsőbbségük van.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb