Mindenmás

Egy nap alatt megdőlt a rekord: július 4-e lett a Föld eddigi legmelegebb napja

Július 3-án egy hét évvel ezelőtti rekord dőlt meg, rögtön másnap azonban még ennél is melegebb volt a Földön – írja az Időkép. Mint kiemelték, soha nem volt még ennél melegebb a bolygónkon, az átlaghőmérséklet 17,18 fokig emelkedett kedden.

Egy hét évvel ezelőtti rekordot taszított le a trónról a július 3-án mért 17 fokos átlaghőmérséklet, ami bolygónk egészét illeti. Mindössze egy napig “élvezhette” ez az érték az első helyet, rögtön másnap, július 4-én még ennél is melegebb volt. A Föld átlaghőmérséklete kedden 17,18 fokig emelkedett – közölte az US National Centers for Environmental Prediction az Időkép beszámolója szerint.

ÚJABB HŐMÉRSÉKLETI REKORDOK SZÜLETHETNEK

Miközben tehát a hétfői rekord csak egy napig tartott ki, a korábbi rekord mintegy hét éven keresztül vezette az élmezőnyt, 2016. augusztus 14-én 16,92 fokot mértek. Ez a rekord szintén egy El Niño évben történt, az előrejelzések szerint most pedig egy rendkívül erős El Niño fázis vette kezdetét, amely a következő hónapokban tovább erősödhet. Emiatt jó eséllyel újabb hőmérsékleti rekordok születhetnek.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb