Mindenmás

Szakembör rovatunk bemutatja: akkora a kátyú Szegeden a Lajta utcában, hogy már a természet is utat tört benne

Hatalmas kráter éktelenkedik az úttesten a szegedi Lajta utcában, írta szerkesztőségünknek Olvasónk Béla. Mint Olvasónk alábbi fotóin is látszódik akkora gödör méretű kátyú tör borsot az ott közlekedők orra alá, hogy már a természet is utat tört magának benne és lassan a növényzet borítja be a lyukat.

Olvasónk, Béla beszámolója szerint az itt érdekelt üzlettulajdonosok és bérlők először fél éve jelezték a problémát az önkormányzat részére, ám nem történt változás. Azóta is rendszeresen jelentik az áldatlan állapotot a megfelelő hivatalos szervhez, eddig sajnos eredménytelenül. Mint Olvasónk írta, legutóbb önkormányzati forráshiányra hivatkozva utasították el az úttest helyreállításának kérelmét.

“Ez csak azért felháborító, mert az itt lévő üzletek ingatlanjai után éves szinten súlyos milliók kerülnek befizetésre az önkormányzat felé, nem beszélve a helyi iparűzési adó ugyancsak milliós tételeiről. Így joggal érezhetik a tulajdonosok és bérlők, hogy semmit nem kapnak a várostól a pénzükért” – fejtette ki véleményét levelében Olvasónk.

AZ OSKOLA UTCÁBAN IS VAN GOND

Két és félmilliárd forintból valósult meg az a városfejlesztési program, amelynek keretein belül 2022-re az Oskola utca is újjászületett. Az elsőként – a 2022-es választások előtt – félkészen, majd még két újabb alkalommal átadott szakasz rengeteg kritikát kapott, a közművezetékre ültetett fáktól kezdve a random módon, maguktól kidőlő közlekedési táblákon át a viccesen megoldott vízelvezetésig rengeteg témát szolgáltatva a Szeged365 Szakembör rovatnak.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Köszönjük a fotókat Olvasónknak, Bélának!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb