Mindenmás

Szakembör rovatunk bemutatja: fordítva tették le a csatornarácsot az Oskola utcában, a (makacs) víz pedig nem hajlandó felfelé folyni…

Két és félmilliárd forintból valósult meg az a városfejlesztési program, amelynek keretein belül 2022-re az Oskola utca is újjászületett. Az elsőként – a 2022-es választások előtt – félkészen, majd még két újabb alkalommal átadott szakasz rengeteg kritikát kapott, a közművezetékre ültetett fáktól kezdve a random módon, maguktól kidőlő közlekedési táblákon át a viccesen megoldott vízelvezetésig rengeteg témát szolgáltatva a Szeged365 Szakembör rovatnak. A péntek este kapott olvasói fotó is az utóbbi kategóriába tartozik, nem is kicsit:

Anett képein konkrétan az látszik, hogy az egyik csatornarácsot fordítva, a bukkanó oldalára “sikerült” telepíteni, fejjel lefelé.

Mint olvasónk megjegyezte, a probléma mindössze annyi, hogy a víz nem szokott felfelé folyni (makacs egy jószág), a fenti tényező plusz a fordítva betett rács azt eredményezi, hogy minden egyes esőzésnél Velencévé változik az utca egy része.

Mint korábban megírtuk, az Oskola utca rekonstrukcióját ért kritikák közül az egyik leggyakrabban megfogalmazott egyébként pont az volt, hogy hiába van – az említett, Stranger Things féle “upside down” módon megálmodott – csatornanyílás kiépítve, a lejtés valahogy kimaradt a kivitelezésnél, így az akkor sem tudná elvezetni a csapadékot, ha rendesen rakták volna be. Magyarország egyik legforgalmasabb kerékpárútja Szeged365 olvasói beszámolók alapján így aztán egy tócsákkal tarkított akadálypálya a nagyobb esőzések után.

A beküldött fotókat hálásan köszönjük, az alábbi cikkekben pedig mutatjuk a 2022 óta tartó Oskola utcai bakiparádé legemlékezetesebb alakításait.

The very best of Szakembör:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTokFacebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb