Mindenmás

Tüzes szombat: három helyen is szinte egyszerre csaptak fel a lángok Szeged környékén

Három helyen is szinte egyszerre csaptak fel a lángok Szeged környékén szombat délután, kaptuk a hírt Olvasóinktól. Mint írtátok, tűz keletkezett az ásotthalmi erdőben, kigyulladt egy fészer Röszkén, ugyanakkor szintén Röszkén égett a kiserdő is.

Kérdésünkre a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kommunikációs Osztálya megerősítette mindhárom esetet. Mint mondták, nem sokkal 12 óra után Ásotthalmon, a Kissori út végén gaz és avar kapott lángra, körülbelül 1 hektárnyi területen. A tüzet a ruzsai és a szegedi hivatásos tűzoltók oltották el.

RÖSZKÉN KÉT TŰZESET IS VOLT MA

Ezt követően délután 1 óra körül Röszkére riasztották a tűzoltókat, ahol egy a település közelében fekvő tanya udvarán, körülbelül 10 négyzetméteren a növényzet kapott lángra. A tűz átterjedt az udvarban fekvő nyitott tárolóra is, viszont az szerencsére nem égett le. A szegedi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat.

A harmadik esetben, kettő óra előtt nem sokkal ugyancsak röszkei tűzhöz vonultak ki a szegedi hivatásos tűzoltók. Ezúttal az 5512-es út melletti alacsony, füves rész gyulladt ki körülbelül 3 hektár területen. A tűzoltóknak itt is sikerült megfékeznie a lángokat.

TŰZGYÚJTÁSI TILALOM VAN SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN ÉRVÉNYBEN

A nagy meleg miatt megnőtt a szabadtéri tüzek veszélye, ezért június 22-től visszavonásig tűzgyújtási tilalom van érvényben Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyében. Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is – hívta fel a figyelmet a katasztrófavédelem.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb