Közélet

Mától tűzgyújtási tilalom van Szegeden és a vármegyénkben

A nagy meleg miatt megnőtt a szabadtéri tüzek veszélye, ezért szerda éjféltől visszavonásig tűzgyújtási tilalom van érvényben Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyében. Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is – hívta fel a figyelmet a katasztrófavédelem.

Mint kiemelték, a tüzek 99 százaléka emberi gondatlanságra, vagy szándékosságra vezethető vissza. Arra kérnek mindenkit, hogy vegyük komolyan a tilalmat és ne gyújtsunk tüzet vármegyénkben!

SAJÁT KERTBEN BOGRÁCSOZHATUNK

Azt is hozzátették, hogy a saját kertjében mindenki bográcsozhat és grillezhet, de a tüzet nem szabad magára hagyni. A kirándulók, autósok ne dobják el a cigarettacsikket, mert az út menti száraz növény könnyen meggyulladhat. A kerti zöldhulladékot pedig csak ott szabad elégetni, ahol és amikor ezt az önkormányzat rendeletben engedélyezi. Ahol nincs ilyen önkormányzati rendelet, ott ez tilos. Tarlót égetni sehol sem szabad.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb