Sport

Javában zajlik a felkészülés a Szeged-Csanád GA-nál, második edzőmeccsükön is magabiztos győzelmet arattak

Második felkészülési meccsüket is győzelemmel zárták a szegedi labdarúgók, a kék-feketék ezúttal a harmadosztályú Körösladány ellen nyertek magabiztosan, 5-1-re – közölte a Szeged-Csanád Grosics Akadémia.

Mint ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, jól indult a felkészülés a szegedi csapat számára, az első edzőmeccsükön hátrányból felállva sikerült győzelmet aratniuk. Szombaton ott folytatták, ahol legutóbb abbahagyták, ezúttal a harmadosztályú Körösladány ellen sikerült meggyőző 5-1-es győzelmet aratni. Az első félidőben Prosser Dániel és Kővári Róbert találataival kettővel vezetett a Szeged, de a félidő hajrájában Jánovszki László révén, egy gyors kontrából még szépített a Körösladány.

A MÁSODIK FÉLIDŐBEN NEM VOLT KÉRDÉS, MELYIK A JOBB CSAPAT

Rögtön a második félidő elején visszaállt a kétgólos különbség, miután egy végletekig kijátszott akció során Óvári Zsolt passza után Papp Áronnak már csak az üres kaput kellett eltalálnia. Rengeteg helyzetet dolgozott ki a szegedi csapat, ám újabb gólok már csak a hajrában születtek, Óvári Zsolt és Magyar Zsolt góljaival alakult ki az 5-1-es végeredmény. A hónap végén, július 30-án már a bajnokságban játszik a szegedi csapat, a Kazincbarcika vendégei lesznek, majd egy hét múlva jön az első hazai meccs is, ahol az NBI-ből kieső Vasast fogadják a Szent Gellért fórumban.

Alekszandar Sztevanovics: – ,,Van okunk az elégedettségre. A felkészülés jelenlegi szakaszában a játék taktikai aspektusára fókuszálunk. A játékosoknak mérkőzés közben fel kell ismerniük, hogy mit gyakorlunk az edzéseken. Fontos, hogy a labdavesztésekre hogyan reagálunk: a védekező reakciónk ma kimondottan jó volt. Támadásépítésben az első félidőben kicsit körülményesek voltunk, a második játékrészben azonban már jó ritmusban futballoztunk. Érződött a fáradtság az utolsó passzoknál, de ez nem baj, miután felfrissítjük a játékosokat, jobbak leszünk. A legfontosabb, hogy senki nem sérült meg, így teljes kerettel folytathatjuk a felkészülésünket” – értékelt a Szeged vezetőedzője a meccset követően.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb