Mindenmás

Kisiklott egy tehervonat 12 kocsija vasárnap Mezőtúr közelében, a vonat tűzveszélyes anyagot szállított

Kisiklott egy tehervonat Mezőtúr közelében, Kétpó határában egy vasúti átjáró közelében vasárnap kora délután. A tehervonat tizenhét kocsijából tizenkettő siklott ki és borult fel a baleset következtében, öt vagonban pedig a környezetre veszélyesnek minősülő anyagot szállítottak, közülük kettő szivárog, amelyben folyékony rovarölő szer van – közölte a Katasztrófavédelem.

Eddig ismeretlen ok miatt siklott ki egy tehervonat vasárnap kora délután Kétpó határában, a vonat tizenhét kocsijából tizenkettő kisiklott és felborult.  Öt vagon a környezetre veszélyesnek minősülő anyagot szállított, közülük szivárog kettő, amelyben folyékony rovarölő szer van. A környék tizenkét lakóházából negyven lakónak elővigyázatosságból védőtávolságon kívül kell tartózkodnia – tájékoztatott a Katasztrófavédelem. Személyi sérülés nem történt, a veszély elhárításáig és a pálya felszabadításáig a Budapest Keleti Pályaudvar és Békéscsaba viszonylatában mindkét irányban szünetel a vasúti forgalom.

SOK IDŐT VESZ IGÉNYBE A MŰSZAKI MENTÉS, SZÜNETEL A VASÚTI FORGALOM

,,A békéscsabai vonalon tehervonatból kocsik siklottak ki Tiszatenyő és Mezőtúr között, Kétpónál. A két állomás között nem közlekedhetnek a vonatok. A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon jelentősen megnő a vonatok menetideje. A műszaki mentés és a pálya helyreállítása hosszabb időt vesz igénybe” – írja a MÁV közösségi oldalán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb