Sport

Márton Anita behúzta a második aranyat is: fő számában, a súlylökésben is a dobogó tetejére állt az atlétikai ob-n

,,A nőknél a szegedi születésű olimpiai bronzérmes Márton Anita, míg a férfiaknál Szikszai Róbert nyerte a diszkoszvetést a 128. atlétikai országos bajnokság nyitónapján a Nemzeti Atlétikai Központban” – számoltunk be róla tegnap. A szegedi születésű atléta ezt követően szombaton magabiztosan nyert aranyat fő számában, a súlylökésben is.

A 128. atlétikai országos bajnokság az augusztusi világbajnokság tesztversenye is, Márton Anita pedig kicsit több, mint 40 nappal a világbajnokság kezdete előtt tovább javította idei legjobbját, ennek köszönhetően pedig a diszkoszvetés után fő számában, a súlylökésben is felállhatott a dobogó csúcsára. Anita visszafogottabb kezdés után ötödikre 18,33 méterre, hatodikra pedig 18,40-re javította szezonja legjobb eredményét, és óriási fölénnyel nyerte meg a női súlylökést, azok után, hogy pénteken diszkoszvetésben is a legjobb volt. Szegedi szempontból külön öröm, hogy Márton Anita mögött is két szegedi versenyző zárt, ugyanis a SZVSE két növendéke, Veiland Violetta és Beregszászi Renáta foglalta el a dobogó második és harmadik fokát.

A végeredmény:

1. Márton Anita (Békéscsabai AC) 18,40 m
2. Veiland Violetta (SZVSE) 15,63    
3. Beregszászi Renáta (SZVSE) 14,80

A fő számát megnyerő atléta így értékelt:

“Szerettem volna idei legjobbat lökni. Picit gyengébben kezdtem, de lökésről lökésre javítottam. Az utolsó két lökésem lett igazán jó, és azok jelzik, hogy milyen formában vagyok” – értékelte versenyét az M4 Sportnak a klasszis dobóatléta.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb