Mindenmás

Ruha beszed, kerti cuccok elpakol: földi kémiai szúnyogirtás lesz Szegeden

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezésében földi kémiai szúnyoggyérítés lesz csütörtökön 185 hektáron – olvasható az önkormányzat honlapján. Mint kiderült, nem egész Szegeden, hanem Rókuson és Béketelepen irtják majd a vérszívókat.

Mivel a június 22. napjára tervezett szúnyoggyérítés az időjárási viszonyok miatt elmaradt, ezért 2023. július 13-án, napnyugta után kerül sor a szúnyoggyérítésre a fent is említett helyeken. Kiemelték azt is, hogy amennyiben az időjárási körülmények miatt a fent megjelölt időpontban elmarad a szúnyoggyérítés, arra 2023. július 14-15. napok valamelyikén kerül sor.

KIZÁRÓLAG AZ ÉRZÉKENYEBB ROVAROKAT PUSZTÍTJA EL A KÉSZÍTMÉNY

A földi kémiai irtás során kijuttatott csekély mennyiségű készítmény kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. A lakosság részére azonban a következőket javasolják:

  • a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni,
  • a kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni,
  • a kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

A csípőszúnyog gyérítés hatékonyságnövelése érdekében ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vizeket. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb