Mindenmás

A legmagasabb fokú, piros figyelmeztető előrejelzést adtak ki zivatarok miatt Csongrád-Csanád vármegyére

A beharangozott reggeli zivatar elég szolidan átsuhant Szeged felett, azonban ez nem azt jelenti, hogy megnyugodott a légkör, ugyanis piros figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Csongrád-Csanád vármegyére – derül ki egy csütörtöki Facebook-bejegyzésükből.

A legvalószínűbb forgatókönyvek szerint a csütörtök délutáni órákban nyugat, délnyugat felől heves zivatarok érkeznek. A leghevesebb zivatarok várhatóan rendszerbe szerveződve vonulhatnak majd a déli megyékben keleti irányba. A legintenzívebb cellák környezetében nagyméretű jég (néhol >5 cm átmérőjű), szélvihar (80-100 km/h, helyenként >100-110 km/h), illetve felhőszakadás (~20-40, néhol >50 mm-t meghaladó csapadékmennyiség) is lehetséges.

ELŐFORDULHAT, HOGY A HEVESEBB ZIVATAROK A HATÁRTÓL DÉLRE VONULNAK EL

Késő estére északnyugat felől már nagyobb területen stabilizálódhat a légkör. Felhívták ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a helyzet jelentős bizonytalansággal terhelt, előfordulhat, hogy a hevesebb zivatarok a határtól délre vonulnak el.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: OMSZ, 24.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb