Mindenmás

Napi szürreál: részegen elvesztette a pénzét a nő, majd azt hazudta a zsaruknak, hogy megtámadták és megerőszakolták Vásárhelyen

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki tavaly karácsony másnapján készpénze elvesztésének leplezése érdekében hamis bejelentéssel akarta félrevezetni a nyomozó hatóságot – közölte az ügyészség csütörtökön.

Saághy Flóra, a vármegyei főügyészség helyettes sajtószóvivője elmondta, a vádirat szerint a vádlott 2022. december 26-án, a kora hajnali órán egy Hódmezővásárhely környéki kistelepülésen ittasságából eredően elvesztette 100 ezer forint készpénzét. Hogy családjának ne kelljen bevallania a történteket, elhatározta, hogy egy kitalált bűncselekménnyel leplezi az esetet.

AZT HAZUDTA, HOGY MEGTÁMADTÁK

A délután folyamán megjelent a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon, és ott tett feljelentésében azt adta elő, hogy aznap hajnalban őt egy ismeretlen személy hazaérésekor, késsel a kezében megtámadta, házába belökdöste, szexuális erőszakot követett el rajta, valamint készpénzét is elvette tőle. A valótlan feljelentését még ugyanaznap, tanúkihallgatás keretében is megerősítette, további részleteket közölve a nyomozó hatósággal. Másnap, folytatólagos kihallgatásakor azonban bevallotta, hogy az egész történetet csak kitalálta. A vádlottat a járási ügyészség hatóság félrevezetése vétségével vádolja. Az elkövető bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni – mondta Saághy Flórától.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb