Mindenmás

Nem csak nekünk van melegünk: így élvezi a hűsítő fürdetést Earnie, a Szegedi Vadaspark sörényes hangyásza (videóval)

Ugyan még bőven van hátra a mai napból, szerintünk egyértelműen befutott a nap videója. Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, mától harmadfokú hőségriadó van érvényben az országban teljes területén, egészen szerdáig. Ez azonban nem csak minket visel meg, hanem az állatokat is: a szegedi Vadaspark videóján az látszik, ahogyan Earnie, az állatkert sörényes hangyásza élvezi a hűsítő fürdetést.

Brutális meleg lesz a hétvégén, így nem csak nekünk, de állatainknak is fontos a megfelelő hűtés! – írja a Szegedi Vadaspark egyik Facebook-posztjában. Az állatkert közzétett egy videót is, amelyen az Vadaspark sörényes hangyásza látható, amint éppen a legnagyobb átéléssel élvezi a hűsítő fürdetést. Bár hosszú még a mai nap, nálunk ez mindenképpen a nap egyik legcukibb videója, mutatjuk:

https://www.tiktok.com/@szegedzoo/video/7255947223953870107

EGÉSZEN SZERDÁIG ÉRVÉNYBEN MARAD A HŐSÉGRIADÓ, A MÁV EZEN IDŐ ALATT VIZET OSZT A NAGYÁLLOMÁSON

Mint azt korábban mi is megírtuk, szombattól szerdáig harmadfokú hőségriasztás van érvényben az egész ország területén. Müller Cecília az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2023. július 15-én (szombaton) 00.00 órától 2023. július 19-én (szerdán) 24.00 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást adott ki pénteken. A nagy melegre való tekintettel, a hőségriadó ideje alatt a MÁV több fővárosi és vidéki vasútállomáson is vizet oszt az utasoknak, köztük Szegeden is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb