Mindenmás

Öt gyerekével maradt egyedül a Csongrád-Csanád vármegyei apa, miután az édesanyjuk összeesett az udvaron és pár nap múlva meghalt

Öt gyerekről kell egyedül gondoskodnia egy Csongrád-Csanád vármegyei apának, miután 37 éves felesége váratlanul összeesett a házuk udvarán, és néhány nap múlva meghalt – számolt be róla az RTL Híradó, akik hozzátették, valószínűleg hirtelen szívhalál következett be nála. A családban a legkisebb gyerek 5, a legnagyobb 14 éves. Az apa fizetéséből eddig is csak nehezen tudtak megélni. Most egy alapítvány segít nekik, a temetés árát pedig barátok, rokonok adták össze. 

ÖSSZEESETT A HÁZUK UDVARÁN, A SZOMSZÉDOK ÉS A MENTŐK KÜZDÖTTEK AZ ÉLETÉÉRT

“Az egyik hölgy ismerősével bement Szentesre és miután hazajöttek, az autóból kiszállva összeesett és összeomlott a keringése”

– mesélte megtörten a férfi a csatornának, mint mondta, az ötgyerekes anya a saját házuk udvarán lett rosszul.

Mentőt hívtak, újraélesztették, a szomszédból is jöttek át, ők is, a szomszéd és a fia 20 percen keresztül próbálták újraéleszteni, majd kiértek a mentők és újabb 20 percig küzdöttek a feleségemért, mire helyreállt a keringése.

Az asszonyt hat napig kezelték intenzív osztályon, de nem élte túl. Hirtelen szívmegállás okozhatta a halálát.

“ANYUCI MÁR ANGYAL LETT”

Az apa így egyedül maradt öt gyermekével, a 14, 12, 9 és 7 éves fiaival és 5 éves kislányával. A gyerekek bár tudják, mi történt anyukájukkal, de igazából még nem fogták fel, ez mit jelent. Kislányuk azt mondta, „anyuci már angyal lett” és onnan vigyáz rájuk.

A család nagyon nehéz helyzetbe került.

Korábban az apa túlórákat vállalt, hogy el tudja tartani a családot, mostantól ezt nem tudja megtenni. A temetés költségének nagy részét barátok és rokonok összeadták, de még így is sok fizetni való maradt. A Fatima Ház Alapítvány is segít nekik.

“Miután az apuka beleegyezett a gyűjtésbe, Facebook oldalunkon elkezdtük a posztokat kirakni, aminek köszönhetően, tartós élelmiszert, illetve pénzbeli támogatást is kaptak, aminek egy részét vasárnap átadtuk, illetve egy részéből számla lett kiegyenlítve”

– árulta el az alapítvány vezetője az RTL-nek.

Az alapítvány azt mondja, a „Nagytőkei árváknak” címzett támogatásokat teljes egészében a családnak juttatják el.

Ha szeretnél segíteni a családnak, ide utalhatsz:

  • FATIMA HÁZ ALAPÍTVÁNY
  • 11600006-00000000-85400355
  • Közlemény: nagytőkei árvák

Forrás: RTL

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb