Mindenmás

Újra kellett éleszteni egy 65 év körüli férfit a makói piacon

“A makói piacon vásárolt barátaival az a 65 év körüli férfi, akihez tegnap kérték a mentők gyors segítségét. Először csak enyhébb rosszullétre panaszkodott, majd hirtelen teljesen legyengült. Leült pihenni egy kicsit, majd hirtelen eldőlt és nem mozdult” – kezdte a történetet az Országos Mentőszolgálat a Facebook oldalán.

Mint kiemelték, több szemtanú is azonnal a beteg segítségére sietett, köztük egy fiatal elsősegélynyújtó is, aki tudta mit kell tennie. “Rögtön mentőt hívott és mentésirányító bajtársunkkal közösen megvizsgálták a férfit, aki már nem lélegzett. Azonnal újraélesztés kezdődött a piac közepén, amihez bajtársaink perceken belül megérkeztek és emelt szinten folytatták az életmentést. Az ellátás alatt többen felajánlották segítségüket, köztük egy volt mentődolgozó is” – hangsúlyozták.

STABIL ÁLLAPOTBAN SZÁLLÍTOTTÁK KÓRHÁZBA

Az is kiderült, hogy a piac árusai eközben igyekeztek távol tartani a kíváncsi vásárlókat, akik aggódva figyelték az eseményeket és többen imádkoztak is a betegért. Végül az időben megkezdett mellkasi nyomások sikerre vezettek, és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb