Mindenmás

Napi pakk: 30-36 fokkal tombol tovább a szegedi nyár, Róma-gyújtogatás, Nelson Mandela születésnap

Egy kicsit enyhül a szegedi hőség, de tényleg csak egy kicsit: 30-36 fok lesz ma, némi széllel, esetleg egy kis hűsítő záporral Szegeden. Szerdáig még érvényben van a legmagasabb szintű hőségriasztás, fedezékbe, Szeged365 Family!

NÉVNAPOSOK, FRAN FARIAN ÉS A FICKÓ, AKI FELGYÚJTOTTA RÓMÁT

Boldog névnapot,

  • Frigyes,
  • Milán,
  • Jusztin,
  • Arnold,
  • és Hedvig!

Pont ma 1959 éve, hogy Rómában tűzvész pusztított, melyért Nero császár a keresztényeket vádolta. 105 éve született a Nobel-békedíjas Nelson Mandela, a hosszú időre bebörtönzött dél-afrikai fekete jogi aktivista és államfő. Ma ünnepli a születésnapját Frank Farian német énekes, producer, a Boney M., a Milli Vanili, a La Bouche és a No Mercy alapítója. A fentiek közül egyébként már ketten is felléptek Szegeden, egy kissé viharvert Boney M. a SZIN-en és egy fél La Bouche a Deja Vu Fesztiválon pattant anno a színpadra.

KITART A HŐSÉG, BÁR EGY FOKKAL ELVISELHETŐBB LESZ, MINT HÉTFŐN

Kedden a napos, gomolyfelhős időben csak néhol fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. Az északnyugati-északi szél többfelé lehet élénk, a reggeli órákban helyenként erős. Napközben 30-36 fok valószínű, tehát velünk marad a kánikula Szegeden, viszont a hétfőhöz képes pár fokot csökken a hőmérséklet.

Szerda éjfélig tart a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás. Ilyet egyébként akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri, vagy meghaladja a 27 Celsius-fokot.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb