Közélet

Game Over, a hőségriadó kellős közepén: leszerelték a szegedi párakapukat

Ennyi volt, harmadfokú hőségriasztás ide vagy oda, a Szegedi Vízmű Zrt. hétfőn leszerelte a Mars és Klauzál terekre egy hónapja kitelepített párakapuit. Indokul a “folyamatos rongálásokat” jelölték meg, illetve azt, hogy az utóbbiak miatt a javítási munkákra jelenleg nem rendelkeznek elegendő kapacitással.

“Az idei nyáron sajnálatos módon azt tapasztaltuk, hogy minden eddiginél gyakrabban fordult elő, hogy megrongálták a kihelyezett párakapukat és ivókutakat” – írja a Szegedi Vízmű Zrt. egy hete kiadott közleményében, ahol azt is kiemelték, hogy a párakapuk fúvókáit ismeretlenek rendszeresen leszerelik, de az ivókutak csapját is elvittek, letörték már.

Az ígéretből hétfőn valóság lett, mind a Klauzál-, mind a Mars-téri párakapukat leszerelték, az önkormányzati kommüniké szerint a “folytatódó vandálkodások, garázdálkodások” miatt.

Pedig most aztán tényleg jól jönnének:

szerdáig a legmagasabb fokozatú, harmadfokú hőségriasztás van érvényben, mint a kedd reggeli Szeged365 napi pakkban írtuk, akár 36 fok is lehet a Napfény Városában.

BIG BROTHER FIGYEL… VAGY MÉGSEM?

Hogy a városvezetés által több alkalommal is büszkén hangoztatott, 160 egységből álló – a rossz nyelvek szerint azonban össze-vissza működő – térfigyelő kamerarendszer miért nem segít az ilyen esetek kiszűrésében, a sajtóanyagból nem derült ki.

Botka László polgármesterünk egyébként pont az év elején jelentette ki, hogy Szeged az ország legbiztonságosabb városa, a rendőrség éves jelentésére reagálva:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb