Mindenmás

Két utánpótlás-futballklubot működtetett Szegeden és a vármegyében egy férfi, több tíz millió forintot felejtett el visszafizetni

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki két utánpótlás-futballklub vezetőjeként éveken át nem tett eleget elszámolási és visszafizetési kötelezettségének – közölte szerdán a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség.

Saághy Flóra helyettes szóvivő elmondta, a vádirat szerint a vádlott egy Szegeden, valamint egy Szeged közeli kistelepülésen utánpótlás-futballklubot működtető alapítvány, illetve egyesület elnöke volt. Mindkét szervezet jogosult volt a futball mint látványsportág szervezése kapcsán társasági adó fizetésére kötelezett vállalkozásoktól társasági adó gyűjtésére, mellyel összefüggésben jóváhagyó és ellenőrző szervezetként a Magyar Labdarúgó Szövetség is eljárt.

NEM FIZETTE VISSZA A TÁMOGATÁST

A két klub nevében a vádlott a 2014-2017 közötti, három bajnoki évadra mint támogatási időszakokra benyújtotta ugyan a támogatások felhasználásáról szóló elszámolásokat, a sportági szakszövetség azonban ellenőrzései során megállapította, hogy a vádlott a támogatásokkal – a többszöri hiánypótlások ellenére – részben nem számolt vagy nem megfelelően számolt el. Ennek oka az volt, hogy a vádlott által benyújtott számlák és számviteli bizonylatok hiányosak, nem teljes körűek voltak. Ezért a futballszövetség a két civil szervezetet összesen 58 millió forint támogatás és annak kamatai visszafizetésére kötelezte, melyre egyik esetben sem került sor.

A SZEGEDI JÁRÁSBÍRÓSÁG DÖNT MAJD

A Szegedi Törvényszék a fentieket követően mindkét civil szerveztet megszüntette és a nyilvántartásból törölte. A három rendbeli, költségvetésből származó pénzeszközökkel kapcsolatban előírt elszámolási kötelezettség elmulasztásának bűntettével vádolt férfi bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni – írta Saághy Flóra helyettes szóvivő.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb