Szegedi ArcokVideo365

Ettől biztosan eldobod az agyad: óriási újdonságokkal hódít a nyáron a szegedi Vitamin Szalon, sőt az is kiderül, milyen hangja van a tökéletes dinnyének

Javában tombol a 2023-as nyár, ami rekordokat döngető kánikulával csapott le ránk az elmúlt hetekben. Mi sem jelenthetne nagyobb felüdülést ezekben a forró napokban, mint egy roppanós, lédús, mézédes, behűtött dinnye. De hogyan is választhatjuk ki a tökéletes darabokat, egyáltalán, mitől jó egy dinnye. Hogy mindezt megtudjuk, a nyár nagy slágeréről a zöldségek és gyümölcsök profi szakértőjével, Rácz Bertalannal, a Vitamin Szalon ügyvezetőjével beszélgettünk.

KOPOGTATÁS, PASKOLÁS: VALÓBAN MEGTUDHATJUK A HANGJÁBÓL, JÓ-E A DINNYE?

Tikkasztó hőségben érkeztünk meg a zöldségek és gyümölcsök mekkájába, a Vitamin Szalon Tímár utcai üzletébe. Még be sem kellett lépnünk a helyiségbe, máris felcsillantak szemeink a bolt előtt sorakozó gyönyörű élénkzöld színű, cirombás görögdinnyék láttán. Mi tagadás, imádjuk a hűsítő gyümölcs édes ízét, így nem volt kérdés, hogy lecsapunk egyre. Kopogtattuk is szép sorjában a kerekded dinnyéket, de vajon, milyen hang jelzi, hogy jó úton járunk és egy tökéletes darab van a kezünkben. A hely ügyvezetője rögtön a segítségünkre sietett. Így már az igazi szakértővel karöltve folytattuk gyümölcsmustránkat.

Mint Bertalan elárulta, a dinnyék paskolásával jó úton járunk, arra kell kihegyezni füleinket, hogy a jó dinnye csattog, éles, pengő hangja van, nem puffog, mint a dob. Ez azt jelenti, hogy szép, harsogós és lédús gyümölccsel van dolgunk, amin épp csak végig kell húzni a kést, szinte magától szétválik és máris élvezhetjük a zamatos piros húsú nyári nyalánkság utánozhatatlan ízét.

A VITAMIN SZALON NYÁRI FINOMSÁGAI MIND A DINNYETERMESZTÉS MEKKÁJÁBÓl, MEDGYESEGYHÁZÁRÓL ÉRKEZNEK

Apropó utánozhatatlan íz: a Vitamin Szalon nem bízza a véletlenre a választást, a kínálatukban megtalálható darabok mind egytől egyig a dinnyetermesztés mekkájából, Medgyesegyházáról érkeznek szegedi üzleteik polcaira, egyenesen Halász Tibor termelő birtokáról, aki óriási szakértelemmel gondozta, nevelgette őket, így biztosak lehetünk benne, hogy csak a legfrissebb és legízletesebb gyümölcsök kerülnek a kosarainkba. Mi sem voltunk restek, miután alaposan végigkopogtattuk a dinnyéket, rögtön landolt is egy szemrevaló darab a kosarunkba. Amit külön díjaztunk, a dinnyék mindegyike mindössze 7-8 kilogrammot nyomott, így minden erőfeszítés nélkül haza is tudtuk választottunkat vinni anélkül, hogy beleszakadnánk egy tizenkilós példány cipelésébe.

VADÍTÓ ÚJDONSÁGGAL IS KÉSZÜLTEK NEKED: MEGÉRKEZTEK A 100%-IG GYÜMÖLCSÖS JÉGKRÉMEK

A Vitamin Szalon csapata természetesen azokra is gondol, akik felezve, negyedelve, vagy éppen felszelve kockákra szeretne hódolni a zamatos dinnye élvezetének, sőt, idén egy nagy újdonsággal is előrukkoltak. Ezentúl jégkrém formájában is hűsítheted magad a dinnye mézédes ízével. Mint Bertalan elárulta, a jégbe zárt nyalánkságok 100%-osan tiszta gyümölcsből készülnek, semmilyen adalékanyagot nem tartalmaznak, így nem is találhatnánk tökéletesebb egészséges finomságot a forró, nyári napokra. Nem bírtuk ki, a görögdinnyés jégkrémet ott helyben ki is próbáltuk, s rögtön a rajongói lettünk a jeges élvezetnek. Egy biztos, nem múlhat úgy el a nyár, hogy a többi ízt ne kóstoltuk volna végig, a dinnyés mellett ugyanis a Vitamin Szalon csapata kétféle jégkrémmel kényezteti vásárlóit:

  • A Tini Tonik a frissítő alma, édes narancs, lédús banán, ropogós körte és ízletes kivi ízkombinációjával hódít,
  • míg a Mosolyfakasztó névre keresztelt jégkrém az alma, narancs, banán és körte harmonikus elegyével csal garantáltan mosolyt az arcodra.

ÉS VAN MÉG TOVÁBB IS! A VITAMIN SZALONNAL MÉG AKÁR SZIN BÉRLETET IS NYERHETSZ

Ha azt hitted itt véget is érnek a Vitamin Szalon újdonságai erre a nyárra, van egy jó hírünk: egy rejtélyekkel teli játékra invitál a szegedi franchise zöldség-gyümölcs birodalom, mely során Szeged egyik legnagyobb és legjobban várt fesztiváljára, a SZIN-re nyerhetsz bérletet. Hogy mit kell tenned ehhez?

  • Mindössze annyi a dolgod, hogy megkóstolod üzleteikben a kérdőjellel ellátott préslevet, (eláruljuk, a kóstoláshoz még csak vásárolnod sem kell semmit)
  • tippeld meg a benne lévő 4 összetevőt, (annyit súgunk, hogy gyümölcsökről van szó)
  • dobd be a tipped a Vitamin Szalon üzleteiben található gyűjtőládába,
  • és figyeld, hogy te nyerted-e meg a 3 SZIN bérlet egyikét.

Június 21. és augusztus 17. között mindennap megtippelheted a titkos összetevőket! Tippelj naponta, és növeld a nyerési esélyeid!

Addig is, hűtsd le magad a zamatos medgyesegyházi dinnyével, vagy hagyd, hogy elvarázsoljanak a gyümölcsös jégkrémek páratlan ízvilága. Mutatjuk is, hol találhatod a Vitamin Szalon üzleteit Szegeden.

A HAZAI MÉZÉDES DINNYÉKET EGYTŐL EGYIG MEGTALÁLOD A VITAMIN SZALON ÜZLETEIBEN

  • a Tímár utca 9/B,
  • a Szentháromság utca 9.,
  • a Török utca 1/A,
  • valamint az Algyői út 72. szám alatti üzleteikben.

A KÜLÖNLEGES JÉGKRÉMEKKEL AZ ALÁBBI VITAMIN SZALON ÜZLETEKBEN TUDOD LEHŰTENI MAGAD

  • Tímár utca 9/B
  • Török utca 1/A

HA PEDIG SZERETNÉL NYERNI EGY SZIN BÉRLETET ÉS SZÍVESEN JÁTSZANÁL, MUTATJUK, HOL TEHETED MEG

  • Tímár utca 9/B
  • Szentháromság utca 9.
  • Török utca 1/A
  • Algyői út 72.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb