Mindenmás

Gengszterélet, lvl-500: 7 nap alatt 9 bűncselekményt követett el egy román fickó Kisteleken

Kilenc bűncselekményt követett el mindössze egyetlen hét leforgása alatt egy román férfi, akinek a bűnlajstromát egy-két masszív lúzerség tarkítja:

  • először egy helyi cég telephelyén zúzott le autókat, de az egyikben “ott felejtette” magát, másnap a rendőrök ébresztették,
  • de az is kiderült, hogy a helyszínre egy iskolából lopott bringával érkezett,
  • majd pár nappal később láncfűrész lopott egy nyaralóból, de előtte még leitta magát a tett helyszínén.

Thug Life in Kistelek rovatunk bemutatja.

LEZÚZTA AZ AUTÓKAT, MAJD BEFEKÜDT ALUDNI AZ EGYIKBE

Az első bejelentés 2022. december 7-én este érkezett egy kisteleki cég telephelyéről, mely szerint az ott tárolt és forgalomba még nem helyezett autókat megrongálták – írta a rendőrség közleménye, melyet azt követően adtak ki, hogy a kollégáik befejezték a nyomozást a kisteleki Robin Hood ügyében. A helyszínre érkező járőrök nemcsak az összetört gépkocsikat, de az egyik járműben az alvó elkövetőt is megtalálták. A nyomozók a helyszíni szemle során egy kerékpárra figyeltek fel, amiről később kiderült, hogy aznap reggel lopták el egy helyi iskola biciklitárolójából. A tettes a rögzített bizonyítékok ellenére is tagadta a bűncselekmények elkövetését.

NYARALÓK, LÁNCFŰRÉSZEK, ÜRES BOROSÜVEGEK

A második bejelentés szerint 2022. december 13-a előtt egy kisteleki nyaraló zárját megrongálták, majd az ingatlanba bejutva sarokcsiszolót, főzőlapot és láncfűrészt loptak. A kiérkező rendőrök a tetthelyen két félig üres borosüveget is találtak. A helyszíni szemle során a nyomozók fellelték azt az eszközt, amit a lakat megrongálásához használt az elkövető – a szekerce korábban egy szomszédos telekről tűnt el. A nyomozás során a rendőrök a néhány nappal korábbi rongálás elkövetőjénél megtalálták az ellopott tárgyakat – a román állampolgárságú férfi ekkor is tagadta a bűncselekmények elkövetését.

REKORD: 7 NAP ALATT 9 BŰNCSELEKMÉNY

A nyomozás során a detektívek több korábbi bűncselekménnyel is összefüggésbe hozták őt. Mint kiderült, az elkövető korábban két kerékpárt is ellopott, egy ház ablakát betörte, továbbá egy másik ingatlanba is behatolt – a sértettnek a rongálással 200 000 forintnyi kárt okozva –, ahonnan csaknem félmillió forint értékben különböző eszközöket vitt el; hét nap leforgása alatt tehát kilenc bűncselekményt is elkövetett.

A Kisteleki Rendőrkapitányság a férfi őrizetbe vételéről döntött, majd a nyomozás lezárta, az ügyet pedig vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek. Az elkövetőnek rongálás, garázdaság és lopás vétsége, valamint dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt kell felelnie.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb