Szegedi Arcok

Moziest lesz az Alsó Kikötő soron? Valaki ott felejtette a feleslegessé vált, rossz tévéit

“Szép lett az Alsó Kikötő sor és a Herke utca találkozásánál a tájkép. Biztosan moziest lesz” – írta szerkesztőségünknek a Szeged365 applikációján keresztül olvasónk, aki fotókat is küldött a helyszínen uralkodó döbbentő állapotról, köszönjük szépen!

Jól látszódik, hogy az illető, aki kipakolta a feleslegessé vált szemetét legalább arra gondot fordított – többé kevésbé-, hogy nem szanaszét, hanem szépen sorban rakta ki a Tisza-part közelében az e-hulladékot. A rossz televíziók mellett még egy hűtőszekrénynek is jutott hely:

Az egyelőre talány, hogy ki gondolta jó ötletnek, hogy az e-hulladékot csak úgy kidobja az utcára, viszont ezzel sikerült megnyernie a “nap prosztója” című díjunkat! Gratulálunk neki!

MINDENT ZSÁKOLNI, DOBOZOLNI KELL

Tudjuk, hogy sokan kerültek nehezebb helyzetbe, hiszen a hulladékkezelés a hónap elején változott meg gyökeresen Szegeden, viszont még így sem jó ötlet a fent is látott módon megszabadulni a feleslegessé vált dolgainktól. A lényeg az, hogy a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. irányítja és szervezi mostantól a magyarországi települési hulladék begyűjtését és kezelését, valamint működteti a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszert.

Fontos változás, hogy a leadni kívánt hulladékot csak mérhető módon veszik át, ez azt jelenti, hogy az ömlesztett hulladékot (pl. sittet) is dobozolni, zsákolni kell, hogy a mérlegre lehessen helyezni. Mindezek mellett:

  • a különböző fajta hulladékokat fajtánként szét kell válogatni,
  • a mérlegelés szigorítása miatt megnövekedett átvételi időre számíthatunk,
  • a hulladékudvarban leadható mennyiségek is változnak, ezekről az adott udvar oldalán lehet tájékozódni. Az ott meghatározott mennyiségen felüli hulladék átvételére díjfizetés ellenében sincs lehetőség,
  • viszont országosan bármelyik hulladékudvar igénybe vehető – lakcímtől függetlenül.

A hulladékudvar szolgáltatásainak igénybevételére továbbra is az a magánszemély jogosult, aki, hulladékszállítási szerződéssel rendelkezik, közszolgáltatási díjfizetési kötelezettségnek eleget tett (díjhátraléka nincs), és aki a személyazonosságát (hivatalos, fényképes igazolvánnyal) és lakcímét (a fényképes igazolvány adataival összhangban álló lakcímkártyával) hitelt érdemlően képes igazolni.

Hasonló a helyzet egyébként a sörösdobozoknál. Nem lehet már visszaváltani, telítődtek a szemetesek:


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb