Sport

Pádár Niki óriási egyéni csúccsal jutott a középdöntőbe a fukuokai világbajnokságon

Remek napra ébredhettünk a Fukuokai Világbajnokság 3. napján: Pádár Niki óriási egyéni csúccsal jutott a középdöntőbe a 200 gyors előfutamából. Márton Richárd visszafogottabb produkcióval 200 pillangón jutott tovább, míg Betlehem Dávid és Rasovszky Kristóf egyaránt egyéni csúcsot úszott 800-on, Rasovszky bónuszként itt is elérte az olimpiai A-szintet.

„Vérszemet kaptam” – mondta Pádár Niki a Magyar Úszó Szövetség – Magyar úszóválogatottnak, miután önmagát is meglepve, 1:57-en belül, hatalmas egyéni csúccsal érkezett célba a 200 gyors előfutamában, amivel holtversenyen nyolcadikként jutott tovább.

NEM IJEDT MEG A FELADATTÓL

„Odaálltam, egy pillanatra nem ijedtem meg a feladattól. Tudtam, nagy idő kell a középdöntőhöz, és ez sikerült, egyéni csúcsot úsztam, nyolcadikként vagyok bent, ráadásul nem is fájt annyira, mint gondoltam volna egy ilyen idő esetén, úgyhogy nagyon várom a délutánt, kíváncsi vagyok, mire leszek képes” – mesélte a szegedi sportoló.

CSÚCSOT DÖNTÖTTEK A FIÚK

800 gyorson a nyíltvizesek remekeltek: Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid egyaránt egyéni csúcsot jött, Rasovszky valóban élete formájában úszik, öt másodpercet nyesett le eddigi legjobbjából, és a 400 és az 1500 után ezen a távon is megúszta az olimpiai A-szintet. A „kistesónak” már megvan a szint a tavaszi ob-ról, de ő is javított, úgyhogy az első heti éremszerzést övező vidámsághoz hasonló hangulat uralkodott a gyúrópadok körül.

„Időben nem volt messze a döntő, a helyezésben azért igen – nagyon sűrű a mezőny, Florian (Wellbrock) sem jutott be, holott ő már érmes is volt vébén ezen a távon, azaz nekünk sem kell nagyon szégyenkeznünk, sőt, az idők szerintem nagyon-nagyon jók, Dávidé is, enyém is, úgyhogy most nagyon örülünk” – értékelt Rasovszky Kristóf.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb