Mindenmás

Molesztálta 13 és 17 éves lányait egy férfi – 6 év fegyházat kapott, de a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetést kér

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként a lányaihoz szexuálisan közeledő Békés vármegyei férfi büntetésének súlyosítását indítványozta – közölte szerkesztőségünkkel szerdán a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

Mint írják, elsőfokon a Gyulai Törvényszék járt el a Békés Vármegyei Főügyészség vádirata alapján. Az elsőfokú ítélet szerint a gyermekeit egyedül nevelő férfi 2018. és 2019. években szexuálisan molesztálta 13 és 17 éves lányait. A férfi cselekményei károsan befolyásolták gyermekei érzelmi és erkölcsi fejlődését, amelyeknek hosszú távon is kedvezőtlen hatása várható. A sértetteknél pszichés, szexuális trauma átélésére utaló jelek voltak kimutathatók.

TAGADTA BŰNÖSSÉGÉT A FÉRFI

A Gyulai Törvényszék a bűncselekmények elkövetését tagadó férfit többrendbeli szexuális erőszak bűntette és szeméremsértés vétsége miatt 6 év fegyházra, 6 év közügyektől eltiltásra és bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől végleges hatályú eltiltásra ítélte, melynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

SÚLYOSABB BÜNTETÉST KÉR A SZEGEDI ÜGYÉSZSÉG

Az elsőfokú ítélet ellen fellebbezést jelentett be az ügyészség a szabadságvesztés és közügyektől eltiltás súlyosítása érdekében, valamint az elkövető és védője felmentés illetőleg a kiszabott büntetés enyhítése végett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, azonban a kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás tartama aránytalanul enyhe, nem biztosítja megfelelően a büntetési célok elérését. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb