Közélet

Több kórházban is leállhat a betegellátás, ha nem történik intézkedés az Orvostechnikai Szövetség szerint

Az Orvostechnikai Szövetség (OSZ) felhívta Magyarország Kormányának figyelmét, hogy a kórházak lejárt adósságállományának részleges rendezése érdekében tett lépések nem elégségesek. Szerintük amennyiben nem történik intézkedés, több intézményben leállhat a betegellátás – írta az Index.

A Magyar Államkincstár adatai szerint, a költségvetés alá tartozó kórházak és háttérintézmények lejárt tartozásállománya június 30-án 70,2 milliárd forint volt.

Az Index szerdai cikkében azt írta, hogy az adósságállomány elérte a történelmi rekordnak számító 86.5 milliárd forintot.

Hivatalos forrásból származó információk szerint Magyarország Kormánya július folyamán 39,3 milliárd forintot juttat az állami fenntartású fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézmények rezsiköltségeinek – és csak annak – finanszírozására – áll az Orvostechnikai Szövetség (OSZ) MTI-hez eljuttatott közleményében.

A fentiek miatt az OSZ nyomatékosan kérte a kormányt, gondoskodjon az egészségügyi intézmények megfelelő finanszírozásáról, és mihamarabb nyújtson segítséget abban, hogy a kórházak még a nyár folyamán ki tudják fizetni az összes beszállítójuk felé fennálló, lejárt tartozásukat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb