KikapcsVideo365

Jön egy varázslatos, zenei izgalmakkal teli éjszaka a hangszerek királynőjével – a zenei extázist a Filharmónia garantálja

Augusztus 5-én szervezi a Filharmónia Magyarország az Orgonák Éjszakáját, számos programlehetőséget biztosítva Szegeden és környékén, ezen az eufóriával kecsegtető éjszakán. Szamosi Szabolcsot, a Filharmónia Magyarország ügyvezetőjét kérdeztük a Napfény Városának augusztusi, komolyzenei programlehetőségeiről, egy kicsit betekintést engedve az őszi esték zenei izgalmaiba is.

DÓMKERTI ZENÉS ESTÉK

Dómkerti Zenés Esték programsorozata idén nyáron is varázslatos dallamokkal tölti be a mediterrán hangulatú ékszerdoboz, Szeged estéit, rendkívüli népszerűségnek örvendve. A Filharmónia Magyarország szervezésében megvalósuló rendezvény következő, szabadtéri koncertjére augusztus 15-én, kedden 19 órakor kerül sor, a Püspöki Székház udvarán, fellép a Budapest Jazz Orchestra Combo és lágy jazz dallamokkal varázsolja el a hallgatóközönséget.

ORGONAPONT – SZEGEDI DÓM

Az OrgonaPont koncertsorozat keretében a hangszerek királynője, a szegedi fogadalmi templom orgonája visz bennünket varázslatos, komolyzenei utazásra. Augusztus 3-án Dóbisz Áron és Samodai Bence János kiváló, szegedi művészek szólaltatják meg Európa harmadik legnagyobb orgonáját városunk ikonikus jelképében, a Szegedi Dómban, Németh Nóra hangjával kísérve.

ORGONÁK ÉJSZAKÁJA

Augusztus 5-én, az Orgonák Éjszakáján Szeged szívében, a Móra-parkban csendülnek fel az uralkodói hangszer magával ragadó dallamai, érdemes lesz figyelemmel kísérni a Filharmónia Magyarország programjait.

ŐSZI DALLAMOK

Őszi, borozós estéken sem maradunk program nélkül, hisz érkezik Francesco Finotti orgonaestje a Fogadalmi Templom gyönyörű falai közé, árulta el nekünk a Szegedi Dóm zenei vezetője, Szamosi Szabolcs.

Szamosi Szabolccsal készített interjúnkat itt tudod megnézni, a részletes Filharmónia-programot pedig ITT találod, jegyvásárlási linkkel egybekötve.

Operatőr: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb