Mindenmás

Börtönbe mehet az a három férfi, akik leköpték és megverték a jegyellenőröket Szegeden – vádat emeltek ellenük

Vádat emeltek három férfi ellen, akik tavasszal két, őket a buszról leszállító jegyellenőrt is bántalmaztak. Az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője csütörtökön. Szanka Ferenc elmondta, a három férfit csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolják.

A férfiak március 6-án délután szálltak fel Szegeden a központi buszpályaudvaron egy helyi járatos buszra. Már a felszállás előtt a megállóban, majd azután a buszon is agresszívan kiabáltak, hangoskodtak, ezért a két jegyellenőr felszólította őket, hogy hagyják abba.

NEKIFUTÁSBÓL MEGRÚGTÁK AZ ELLENŐRT

A vádlottak erre becsmérlő kijelentések mellett közölték az ellenőrökkel, hogy hallgassanak, mivel ők a szolgáik, majd egyiküket leszállás közben leköpték. A buszról leszállva a jegyellenőrökre támadtak, arcon ütötték, nekifutásból megrúgták és más módon is bántalmazták őket. A cselekmény következtében az egyik ellenőrnek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A letartóztatásban lévő férfiakra végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta az ügyészség, bűnösségükről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni – tudatta a csoportvezető ügyész.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb