Mindenmás

Szentesi tragédia: a kétéves kisgyerek az udvaron játszott, amikor ruhástól belemászott a kerti medencébe – az anya a szomszédba rohant segítségért

Egy kétéves gyermeket találtak holtan az egyik szentesi ház udvarán – írtuk meg kedden délután, miután értesültünk a tragédiáról. A Tények szerint a gyerek az udvaron játszott, amikor ruhástól belemászott az egy méter mély vízbe. Úgy tudják, az anyja a házban volt, csak egy kis időre hagyta magára.

A portál azt is kiemelte, hogy amikor az anya meglátta a medencében a kisfiút, azonnal kivette és a szomszédoktól kért segítséget, akikkel együtt próbálták újraéleszteni. A mentő is percek alatt a helyszínre ért, de a gyerek életét már nem lehetett megmenteni. A rendőrség büntető eljárást indított az ügyben.

A gyerek az udvaron lévő kerti medencébe mászott bele, ami körülbelül egy méter mély – derült ki a Tények helyszínen forgatott videójából. Úgy tudják, az anya a szomszédba rohant segítségért a kisfiút eszméletlen állapotban, a karjában vitte át. A szomszéd nő nyilatkozott, mint mondta, “az vesse rá az első követ, aki 18 évig úgy felnevel egy gyereket, hogy soha nem hibázik. Olyan nincs.”

PERCEK ALATT A HELYSZÍNEN VOLTAK A MENTŐSÖK

A mentők percek alatt a helyszínre értek, de a gyerek életét már nem lehetett megmenteni. Hangai József, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének regionális kommunikációs munkatársa azt mondta, hogy: “a mentésirányításunk azonnal több mentőegységet riasztott a helyszínre, valamint telefonon keresztül instruálta a helyszínen tartózkodókat az újraélesztés lépéseire. Bajtársaim kiterjesztették az újraélesztést emelt szintűre, és hosszasan küzdöttek a gyermek életéért, azonban sajnos nem lehetett rajta segíteni, a helyszínen életét vesztette.” A portál azt is megjegyzi, hogy a kis Nándikával és testvérével általában az édesanya volt otthon. Úgy tudják, a szülőket borzasztóan megviselte a tragédia. Az eset körülményeit a rendőrség még vizsgálja.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb