Közélet

Janicsák Veca, Fonogram-díjas énekesnőt is felvették az SZTE-re

Felvételi rekord született az SZTE-n, tizenegy éve nem volt ennyi gólya Szegeden. A ponthatárokat szerdán hirdették ki, és mint kiderült, Janicsák Veca, Fonogram-díjas magyar énekesnő is bekerült pszichológia szakra.

Nemcsak az érettségizettek izgultak szerda este, hogy felvették-e őket a vágyott egyetemre, főiskolára, hanem Janicsák Veca is. Az énekesnő büszkén osztotta meg rajongóival, hogy felvételt nyert a Szegedi Tudományegyetem pszichológia szakára, így ősztől ismét iskolapadba ül.

LEVELEZŐN KEZDI MEG AZ EGYETEMET

Janicsák Veca az Instagram-oldalára kitett bejegyzésében elárulta, hogy szeptemberben levelezőn kezdi meg az egyetemet. Emellett azt is elmondta, hogy ez nem csupán a magas ponthatárok miatt egy hatalmas dolog neki, hanem mert bebizonyosodott számára, hogy bizonyos dolgoknak egy adott ponton jön el az ideje. Az énekesnő a posztjában köszönetet mondott a testvérének is, aki felkutatta neki ezt a lehetőséget, és így dolgozó anyaként is megtudja valósítani az álmát – szúrta ki a Bors.

PONT OTT PARTI ÉS PONTHATÁROK SZEGEDEN

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy a több mint 126 ezer jelentkező közül kik nyertek felvételt a hazai egyetemekre. Szegeden a Dugonics téren tartották meg a Pont Ott Partit, ahol többek között a Honeybeast szórakoztatta a körmüket lerágó leendő szegedi kisgólyákat. Szakál Péter, az SZTE oktatási igazgatója a színpadon jelentette be, hogy 2022-höz képest csaknem 30 százalékkal emelkedett az idei központi felvételi eljárásban a Szegedi Tudományegyetemre felvettek száma. Szakál Péter, a szegedi Pont Ott Partin elmondta, az SZTE-re

  • 9074-en jelentkeztek első helyen
  • és 7894 új hallgatót vettek fel.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb